Късна драма на "Тича": Черно море изхвърли Левски след дузпи, напрежение след края на мача


Късна драма на "Тича": Черно море изхвърли Левски след дузпи, напрежение след края на мача
Снимка: Оф. сайт на Левски

11498 0

Черно море отстрани Левски от Купата на България, след като двата отбора стигнаха до изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши при резултат 2:2, а в продълженията не паднаха нови попадения.

При изпълнението на дузпите Левски започна силно, а Черно море направиха пропуск, който изведе "сините" напред в резултата. В самия край Филипе Нашименто пропусна за Левски, а след това последва и нов пропуск на играч на Левски в лицето на Нуно Рейш, с което и "сините" отпаднаха от турнира.

Играчите на Черно море провокираха с радостта си "сините" фенове, които се опитаха да нахлуят на стадион "Тича". Все пак, до ексцесии не се стигна, а Левски ще трябва да се примири с ранното отпадане от турнира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути Славиша Стоянович трябваше да прави принудителна смяна. Холмар Ейолфсон влезе в единоборство с играч на Черно море и неприятно обърна коляното си, което доведе до появяването в игра на Аймен Белаид

Отборът на Левски стартира отлично срещата и още в 10' "сините" поведоха в резултата. Жерсон Кабрал получи от дясно след атака през центъра, а последният пое и шутира от около 20 метра, като топката се отклони от главата на Васил Панайотов и Благой Макенджиев не успя да реагира - 0:1.

По-малко от 2' след това обаче Черно море изравни. Георги Илиев получи в средата на терена и пусна между Давид Яблонски и Аймен Белаид, а Атанас Зехиров пое топката пред наказателното поле и останал очи в очи с Божидар Митрев нямаше как да сгреши - 1:1.

3' преди почивката капитанът на "моряците" Георги Илиев можеше да направи обрата пълен. Той бе фаулиран от Давид Яблонски и застана зад топката при пряк свободен удар, който изпълни отлично. Божидар Митрев обаче плонжира и с една ръка изби кълбото от под гредата си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част двете селекции не предложиха заряда от първата част. До 70' гостите бяха по-добрият тим и по-често поглеждаха към вратата на съперника, но без реална опасност за Макенджиев.

12' преди края на срещата при първат по-интересна ситуация за втората част, се стигна до гол. Хали Тиам се разписа във втори пореден мач на столичани, след като Давид Яблонски опита да стреля, но слабо насочената топка падна на крака на халфа, който от близко се разписа - 1:2.

В добавеното време на срещата, появилият се като резерва Георги Божилов, завърши атака на своя тим и изравни секунди преди да дойде последният съдийски сигнал за срещата. Така двата тима ще играят продължения.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В началото на продълженията Славиша Стоянович направи още една принудителна смяна, като Иво Найденов се появи на терена и замени капитана Иван Горанов, който е със съмнения за спукано ребро.

В 107' Ивайло Найденов получи поредния жълт картон в двубоя след грубо влизане в краката на Георги Илиев. Съдията първоначално пусна авантаж, но след това не забрави да покаже десетото официално предупреждение в мача.

В 116' Станислав Иванов намери в наказателното поле своя съотборник Станислав Костов, но ударът му се оказа извън очертанията на вратата. В оставащите минути Черно море опита натиск срещу "сините", които от своя страна играха по-прибрано и чакаха своите шансове на контраатака.

ДУЗПИ

Дузпите започнаха добре за Левски, след като първите четири техни изпълнения бяха реализирани. От друга страна Черно море пропусна втората дузпа след удар на Георги Божилов в гредата. 

При последната решаваща дузпа за Левски зад топката застана Филипе Нашименто, който влезе секунди преди края на двубоя, за да изпълни дузпа. Ударът му обаче се оказа далеч над горния стълб на вратата, с което изпълнението на удари от бялата точка продължи.

Пламен Дилов реализира последвалата дузпа за Черно море, а при шестото изпълнение за "сините" Нуно Рейш направи втори пропуск за отбора си, след като топката срещна страничния стълб. С пропуснатата дузпа Черно море успя да спечели двубоя и да се класира за четвъртфиналите на турнира.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

ЧЕРНО МОРЕ: Макенджиев, Енчев, П. Димов, Хасани, Кононго, Зехиров, Панайотов, Илиев, Витанов, Фенуш, Винисиус

ЛЕВСКИ: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Мариани, Цветкович, Рейш, Тиам, Кабрал, Яблонски, Костов, Обертан

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Моряците" имаха сериозно предизвикателство в предишния кръг, като се изправиха срещу новото явление в родния футбол Арда, но съумя да спечели с 1:0 у дома. Сега ситуацията за варненци е много по-сложна, като се изправят срещу летящия високо тим на Левски.

"Сините" имат само две поражения в последните почти три месеца след назначението на Славиша Стоянович. Отборът подобри драстично представянето си и дори загубата от Лудогорец не попречи на феновете да застанат зад отбора, който отново изглежда, че може да се бори на два фронта. И двете поражения на 26-кратните шампиони обаче дойдоха в гостувания.

Черно море има две поражения у дома този сезон, като и двете са от столични отбори - Славия и изненадващо от Септември с 1:5. Левски спечели 5 от последните си 6 гостувания във Варна, но в последните мачове за Купата срещу "моряците" загуби с 1:0 (2012) и 4:1 (2009).

Очаквайте стартовите състави на двата отбора около 15:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички