Колев призна, че Спирингс е бил в София и обясни за зимната селекция в Левски


Колев призна, че Спирингс е бил в София и обясни за зимната селекция в Левски
Снимка: БГНЕС

5801 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев потвърди, че холандският футболист Стайн Спирингс е бил в София и му е харесало. Това обаче не означава, че непременно ще премине на "Герена", като все още предстоят и разговори. Колев допълни, че до началото на подготовката трябва да бъдат обявени всички нови попълнения.

"Селекцията е на дневен ред, футболистите имат възможност да си починат от напрежението и мачовете изиграни до момента. Това важи и за треньорите, но с Петър Хубчев се чуваме по 3-4 пъти на ден. За нас и за спортния директор няма почивка. Ние сме във всекидневни разговори и преговори. Целта е на 9-10 януари да имаме всички нови футболисти и треньорът да може да ги използва и подготвя добре”,  заяви Колев пред Дарик.

„Тази сага със Спирингс върви само по медиите. Процесът протича ясно, логично и точно, както трябва да протече. Да, той беше в България и искаше да се запознае какво представлява Левски. На него му хареса, но от тук нататък всичко е в наши, негови и ръцете на клуба му. Същото стана и с друг футболист, за който обаче никой не разбра и нищо не се пишеше”, каза още Павел Колев.

"С конкретна бройка няма да се ангажирам като нови играчи, но мога да кажа каква е стратегията. Това е първи трансферен прозорец, който в България отваря на 1 февруари. Истината е, че това предизвиква неудобства за клубовете и самите футболисти, които решават бъдещето си. Това ще трябва да е пакет от реформи, които ще се случат в нашия футбол.

Миналата година по това време говорихме за прословутия триъгълник, който трябва да функционира - кои да се вземат и кои да се освободят - треньор, спортен директор и главен мениджър. Този триъгълник съществува, нямаме тайни един от друг и гледаме в една посока. Не, че няма разногласия, водили сме разговори на висок тон, но мислим в една посока. Левски набелязва футболисти не на база на това кой агент ги е предложил и дали ни е приятел, а по-скоро футболисти, на кои постове имаме нужда. Дълъг процес по идентификация на нужните футболисти и качествата, които трябва да притежават. Това беше един дълъг процес и знаем какво търсим и как трябва да изглежда профила на всеки един пост. Всеки един играч е гледан на живо, което е много важно", сподели още Колев.

Междувременно в офисите на столичани продължава да е интересно и, след като бяха привлечени двама български национали, се оказа, че Левски има интерес към 3-и национал на България (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички