Иванков даде своята рецепта за успех на Левски и не изключи Ники Михайлов да се завърне в националния


Иванков даде своята рецепта за успех на Левски и не изключи Ники Михайлов да се завърне в националния
Снимка: Официален сайт на Левски

1216 0

Треньорът на вратарите в Левски Димитър Иванков даде първото свое по-обширно интервю пред клубната телевизия. Бившият страж на "сините" сподели какви са впечатленията му досега от лагера в Кипър и за формата на тримата вратари - Николай Михайлов, Николай Кръстев и Петър Иванов.

"Вратарите, с които аз се занимавам доста добре работят, нямам никакви проблеми. Надявам се да се подготвят добре, за да покажат това, на което са способни. Всички са здрави с изключение на Пепи, който го оставихме да почива един-два дни, има едно натягане на левия крак. С доктора преценихме, че е по-добре да почива. Наистина натоварванията са малко по-сериозни. Навлизаме на такъв етап от подготовката, където натоварванията са интензивни. До края на тази седмица вече трябва да поизчистваме и вече да работим за бързина и рефлекс. Мисля, че всичко е наред с Ники Михайлов. Има още малко да влезе кондиционно и най-вече игрово, затова още при първия мач реших да участва пълноценно в приятелските срещи. За да трупа игрова практика, която мисля, че му липсва в последните 6 месеца, доколкото си спомням".

Иванков сподели и своята визия за вратарите и как трябва да участват в играта на отбора. "На първо време в съвременния футбол вратарят е като полеви играч и това от преди двайсетина години вече е в историята. Вратарят доста често вече играе с крака и участва в изграждането на атаката. Ние наблягаме и на това. Надявам се да видим вратарите в добра светлина в мачовете, на когото и да заложим. Естествено, че Ники Михайлов е сериозно име във футбола, сериозна кариера направи, наистина последните години не му бяха от успешните, но мисля, че с характер и хъса, който показва на тренировките мисля, че може да направи добър сезон, а защо не и да се върне в националния отбор".

Попитан за впечатленията си от новия старши треньор Георги Дерменджиев, Иванов отговори: "Още е доста работа за впечатления от работата на Георги Дерменджиев. Тук сме 4-5 дни заедно все още. Нямам толкова преки впечатления. Надявам се работата ни да е ползотворна и да помогнем на Левски. Всички като екип да направим боеспособен отбор, който да се представи по-добре през пролетта. На първо време очаквам Левски да се бори за всяка точка и победа, защото на Левски приляга само да е напред в класирането и да е първи.

Надявам се Левски да се представи по-добре, отколкото през есента. Не бива да се заблуждаваме – 10 точки са доста. Но не е невъзможно стига ние да се представяме на нужното ниво. Пожелавам на всички фенове да са живи, здрави и да подкрепят отбора както досега. Да бъдем едно цяло – отбор, публика, ръководство. Да бъдем като един юмрук и съм сигурен, че Левски ще просперира”, завърши Димитър Иванов.

А кой може да се стане новият главен скаут на тима, след раздялата с Кирил Вангелов - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички