Гаврата на "Левски" с "мъртвия ЦСКА" впечатли в Русия


Гаврата на "Левски" с "мъртвия ЦСКА" впечатли в Русия

16765 0

Траурното шествие на феновете на "Левски" до Националния стадион и хореографията на "сини" и "червени фенове" зае една от водещите позици на руския сайт Sports.ru. Находчивата идея на привържениците на "сините" се хареса много както на автора на материала, така и на по-голямата част от феновете, коментирали написаното.

"Мачът между "Левски" и ЦСКА ще влезе в историята благодарение на оригиналната акция на феновете на "Левски". Те представиха една много реална погребална процесия. Те бяха облечени в черно и следваха катафалка, чийто капак бе украсен с цветя и шал на ЦСКА. Начело на шествието бе човек, облечен като свещеник. Той държеше кандило и кръст", пише руското издание.

Sports.ru обръща внимание и на случилото се след края на шествието. Изданието посочва, че на стадиона пред сектора на феновете е бил изложен ковчег и мнимият свещеник е започнал да чете на "мъртвия ЦСКА". Плюс това, част от панахидата бе включена и в шоуто на Сектор Б.

Руският сайт отбелязва и красивия начин, по който феновете на "Левски" почетоха легендарната фигура от историята ни Димитър Списаревски.

"Принципно, възгледите на феновете на "Левски" са ясни. Явно неслучайно ги свързва приятелство с ултрасите на Лацио", отбелязва Sports.ru.

Авторът на материала посочва, че, макар и не толкова ярко, но също толкова шумно, феновете на ЦСКА са се отправили към стадиона.

"Да надминат показаното от феновете на "Левски" на тях им бе доста трудно, но и те показаха на какво са способни. Ултрасите на ЦСКА подготвиха хореография, като издигнаха лозунг "Родихме се със съдба на шампиони". Също така те оцветиха въздуха в червено с помощта на димки.

Накрая изданието съобщава и резултата от мача - 1:1. "Въпреки че на кой изобщо му е до това?", отбелязват руснаците.

Под материала читателите на сайта изразяват, че са впечатлени от шествието на "сините".

"Адска хореография със свещеника", отбелязва един от тях. "Обожавам източно-европейския колорит в подкрепата на феновете", добавя друг. А читател от Беларус е категоричен: "У нас никога няма да дойдат толкова хора във фенските сектори!".

Снимки в материала: vladimirmitev, Levski – Sofia Fans, pesho_ronaldo, CSKA Sofia Fans, ultras.bulgaria, slavikrastev

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички