Ето кога ще се преговаря с играчите, чиито договори изтичат с Левски и от какво зависи дали ще преподпишат


Ето кога ще се преговаря с играчите, чиито договори изтичат с Левски и от какво зависи дали ще преподпишат
Снимка: Официален сайт на Левски

1762 0

В последните месеци останаха на заден план в Левски разговорите с играчите, чиито договори изтичат. Това са Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, а разговори ще има с тях по време на паузата за националните отбори.

"На този етап не сме водили сериозни разговори, но ще има такива в паузата между Верея и старта на плейофите. Тогава има един период за националните отбори и ще имаме време да преценим дали имаме допирни точки с играчите, с оглед намаляване на заплатите. Има си строга йерархия на заплатите и няма да излезем от нея. Намаляването на бюджета е задължително, защото по начина, по който са заплатите сега, не сме в състояние да поддържаме клуба.

И към служители няма задължения. Въпросът със заплатите не е едностранен въпрос и няма как да стане, ако те не искат. Ще разговаряме с всеки един от тях и ще очакваме неговото решение след това", заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев пред БНТ, след което и даде своето мнение до кога ще говорим за модела "бащица" в българския футбол и от какво зависи.

"Според мен още дълго, защото състоянието на футбола е обвързан с икономическото състояние на държавата. Бавното подобрение на макроикономическата обстановка в страната ще доведе и до подобрение във футола. Има индикации за подобрение, защото до преди години нещата бяха още по-зле. Стигна се до фалирането на ЦСКА, така че нещата не са били розоови, има какво да се желае, но има индикации за подобрения, но ще става много бавно".

А каква е основната причина Васил Божков да се ангажира с Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички