Ексклузивно: Генералният спонсор не се е отказал от Левски


Ексклузивно: Генералният спонсор не се е отказал от Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

5456 0

Изпълнителният директор на "Националната лотария" Димитър Ганев отрече пред Sportlive.bg, че компанията се е оттеглила като генерален спонсор от Левски.

Именно такива информации се появиха в медийното пространство.  Потвърждението идва на фона на опасения, че сметките на "Национална лотария" ще бъдат запорирани. Вече се появиха медийни информации, че това се е случило, а компанията се отказва от ангажимента си към 26-кратния шампион на България. 

По-рано изпълнителният директор на "сините" Павел Колев заяви, че в момента всички важни плащания са направени. Освен това в края на януари са преведени заплатите на играчите, както и превода към НАП. Припомняме, че Васил Божков само преди дни обяви, че докато има възможност, ще финансира клуба.

Mесечният бюджет на Левски е около 1,5 млн. лева - 2 млн. лева, за да се покриват всички задължения и разходи на клуба.  В края на миналата седмица бе преведена и сумата от 43 710 евро на мениджърска агенция, посредничила за привличането на двама футболисти през 2018 година - Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто. По този начин столичани се спасиха от загубата на 3 точки в първенството.

Междувременно, още финансови неуредици тревожат феновете на Левски, като фирмата, изградила сектор "А" без козирка - Главболгарстрой, е подал искова молба за задължения в размер над 3 милиона лева, които клубът дължи на строителната фирма. 

А какво още сподели Павел Колев за финансовото състояние по-рано днес - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички