Спонсор ще прави козирката на „Герена"


Спонсор ще прави козирката на „Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

2455 0

Един от основните спонсори на Левски се е заел със задачата да постави козирка над сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Става въпрос за чуждестранна строителна компания, чието лого стои на задната част на фланелките на сините. Тя е основният изпълнител на проекта по покриване на трибуната като, естествено, ще наеме и подизпълнители.

Желанието на собственика на Левски Спас Русев е сектор А да се сдобие с покрив до началото на есента. Босът веднъж вече се опари с напразно обещание. Още след като придоби мажоритарния пакет акции на клуба, той обяви, че първите му задачи са да направи козирка и ново информационно табло на „Герена". След това обаче се оказа, че средства за изграждането на такива няма, а Русев заяви: "Поставянето на козирка не е като отварянето на чадър", пише "Тема спорт".

Фирми, които се занимават с метални конструкции, вече са започнали работа по изработването на различни сегменти от съоръжението. Това обаче е сложен и дълъг процес. Затова и от клуба до момента не са се ангажирали със срокове кога "Герена" ще има козирка и шефовете мълчат по въпроса. Както е известно, след голямо забавяне централната трибуна на "Герена" бе пусната в експлоатация на 23 април 2016 година по време на двубоя Левски - Лудогорец (0:0). Строежът трябваше да приключи две години по-рано, а именно за 24 май 2014-а, когато сините празнуваха вековния си юбилей. В един момент обаче работите по нея бяха "замразени" заради липсва на финансови средства, а накрая открита без козирка. В момента клубът още изплаща новия сектор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички