Плашещо рутинна победа на Лудогорец над Левски в Разград


Плашещо рутинна победа на Лудогорец над Левски в Разград
Снимка: БГНЕС

12035 0

Лудогорец отказа Левски от мисли за първото място в българската Първа лига, след като възпитаниците на Димитър Димитров - Херо изиграха перфектен мач и спечелиха плашещо рутинно с 2:0 срещу "сините".

Шампионите имаха пълен превес в срещата, като още в 12' изненадващият титуляр Върджил Мисиджан отбеляза след образца контраатака на домакините. Буш единствен имаше шанс да върне равенството, но направи непросим пропуск на два метра от голлинията, а гол на Пластун беше отменен заради засада.

Димитър Димитров - Херо беше изгонен от резервната скамейка, след като бурно възрази срещу отменения гол, но дори това не попречи на Лудогорец да спечели. В 55' Вандерсон отбеляза след прекрасен рейд на Лукоки, а до края на мача "орлите" можеха да направят победата си далеч по-убедителна.

За пореден двубой "сините" играха изключително слабо в нападение, залагайки на далечни подавания за Обертан и Буш. С изключение на пропуска на нападателя и далечен удар на френския ас "сините" не се запомниха с нищо интересно пред вратата на Ренан.

Още по-голямо впечатление направи рутинното представяне на Лудогорец, който обезличи тотално "сините", и то без да играе на върха на своите възможности. Делио Роси пък беше тотално надигран тактически, а разликата между Лудогорец и Левски в точково отношение вече е 11 пункта.

"Орлите" са лидер в класирането с актив от 36 точки, а ЦСКА - с 35.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха с висока преса и натикаха столичани в собствената им половина. На няколко пъти опасни центрирания бяха спрени от Яблонски и Ейолфсон, но "сините" не можеха да организират контраатака в началото и близо 5 минути не минаха центъра.

В първия момент, в който Левски натисна и Вутов проби в наказателното поле, се стигна до бърза контраатака за Лудогорец. Ейолфсон сбърка в центъра на терена след изчистена топка и домакините атакуваха мълниеносно. Марселиньо веднага изведе Върджил Мисиджан, който в ситуация един-срещу-един с Яблонски нагласи топката с финт на десния си крак и стреля неспасяемо - 1:0 за шампионите.

Левски можеше да върне гола пасив в 20', когато Габриел Обертан нахлу в наказателното поле, мина покрай защитник и от аутлинията намери отлично Буш на 2 метра от голлинията. Румънският нападател обаче стреля покрай вратата. Само 2 минути по-късно френският ас на "сините" напредна и стреля от дистанция, но Ренан се намеси отлично и изби в тъч.

Изключително спорно положение последва в 30', когато Лудогорец вкара втори гол в срещата. При разбъркване в наказателното поле на Левски Пластун стреля, а Марселиньо прескочи топката и тя се озова във вратата. Веднага обаче беше маркирана засада срещу плеймейкъра, който беше в зад последния в защитата на "сините", когато прескочи топката. Това накара Херо да побеснее, а главният рефер го прат на трибуните.

Натанаел и Лукоки имаха шансове да отбележат гол за Лудогорец, докато Левски единствено чрез Обертан създаваше ситуации за гол. Вутов и Прохазка пък бяха изключително слаби в офанзивен план и Левски сериозно страдаше от това.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със смяна - Мики Орачев беше изваден от игра след невзрачното първо полувреме, а на негово място се появи Иван Найденов. Десният бранител беше поставен на титулярния си пост, а Милош Цветкович заигра отляво.

В 53' домакините едва не стигнаха до нов гол, след като Лукоки проби до самата аутлиния и с центриране прехвърли отбраната и Митрев, а Вандерсон беше останал непокрит. Яблонски обаче успя да блокира удара с тяло и топката излезе в аут. Левски продъжли да играе еднообразно в атака и да търси с далечни подавания Обертан и Буш - тактика, която още през първото полувреме не даде никакъв резултат.

В 59' Лудогорец като че ли реши всичко в срещата, след като поредната силна акция по дясното крило доведе до гол. Дяков изведе Мисиджан по дясното крило, а той веднага насочи коженото кълбо към Лукоки в наказателното поле. Край аутлинията нападателят финтира много добре младия Найденов и даде топката на Вандерсон, който вкара на празна врата - 2:0.

Съпротивата на Левски буквално рухна, а до края на мача Вандерсон пропусна да вкара два гола, с които да направи загубата на "сините" още по-тежка. Лудогорец от своя страна драстично свали темпото, запазвайки сили за важния мач срещу Брага в Лига Европа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Въпреки че предстои мач в Лига Европа, дори срещу Левски Димитър Димитров не пусна в игра Клаудио Кешеру, като заложи на много скорост в атака. Голямата изненада беше пускането на Върджил Мисиджан, който беше оставен извън групата заради нежеланието си да подпише нов договор. 

В Левски единствената промяна беше свързана с влизането на Мики Орачев на мястото на контузения Иван Горанов.

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел; Светослав Дяков, Абел Анисе; Джоджи Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Върджил Мисиджан

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Мики Орачев; Васил Панайотов, Жорди Гомес; Антонио Вутов, Габриел Обертан, Роман Прохазка; Сержиу Буш

ГЛЕДАЙТЕ С КАРТИНА ТУК

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец влиза в срещата като лидер в Първа лига след поредицата от две равенства на ЦСКА. "Червените" са с актив от 31 точки, като имат мач повече от "орлите" и от "сините". Левски към настоящия момент окупира 3-ото място с 25 пункта - на 8 зад днешния си съперник и лидер в класирането.

Голяма част от точките си столичният град изгуби преди идването на Делио Роси. Откакто той е в клуба Левски има само една загуба и две равенства в първенството, а при първата си битка срещу Лудогорец Делио Роси изкова равенство, и то с човек по-малко на терена.

Лудогорец обаче е непобеден под ръководството на Димитър Димитров - Херо, а в Разград Левски има едва една победа от 9 мача между двамата отбора (7 успеха за Лудогорец). Домакините също така нямат никакви проблеми със състава си и Херо е готов да пусне най-доброто, въпреки че в четвъртък неговият тим ще се изправи срещу Брага в Лига Европа. В Левски Иван Горанов има контузия и няма да играе, като се очаква Мики Орачев да започне като ляв бек. Жерсон Кабрал също ще се появи на терена, а Антонио Вутов ще седне на пейката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички