Бившите левскари вкараха повече от настоящите, Ботев Враца ликува на "Герена"


Бившите левскари вкараха повече от настоящите, Ботев Враца ликува на "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

11041 0

Изненадващо или не, Ботев Враца спечели гостуването си на Левски на стадион "Георги Аспарухов". Играчите на Сашо Ангелов спечелиха с 1:3 в среща от 16-я кръг на Първа лига.

Отборът на Славиша Стоянович игра много силно в атака, но в отбрана бяха допуснати сериозни неточности, което доведе до поражението. Давиде Мариани и Валери Божинов се разписаха през първата част след две спорни дузпи. 

През втората част бившият нападател на "сините" вкара и втори гол, след като при центриране от фланга се вклини между Давид Яблонски и Аймен Белаид, за да засече с глава и да направи обрата пълен. Последва смяна и на терена се появи Валери Домовчийски на мястото на Божигол. Другият бивш левскар също се разписа във вратата на Божидар Митрев, като преди това се подигра със защитата на Левски, минавайки на парад през трима в синьо, след което оформи крайния резултат.

По този начин 26-кратните шампиони записват втора поредна загуба в Първа лига. Освен това те вече изостават и със седем точки от лидера Лудогорец.

Изненадващо първото чисто положение бе за Ботев Враца. То дойде в 10', когато Даниел Генов бе изведен в половината на Левски при контра атака, но Божидар Митрев изби шутът в корнер. 

В следващите 5' обаче играчите на Славиша Стоянович организираха две сериозни атаки. Страхотен рейд на Иван Горанов отдясно доведе до извеждащ пас за Габриел Обертан. Французинът напредна още от дясно и опита центриране, което обаче спря в страничната греда на Костов. Минута по-късно при центриране Давид Яблонски бе оставен сам, но не успя а намери топката по най-добрия начин.

В 19' Керчев задържа Белаид в наказателното поле при изпълнение на корнер и последва сигнал за дузпа. Зад топката застана Давиде Мариани, който лесно преодоля Красимир Костов - 1:0.

В 32' гостите осъществиха още една атака през левия фланг, като последва центриране по земя към далечната греда. Там имаше единоборство между Цветкович и Гаджев, за което последва сигнал за нова дузпа. Валери Божинов застана зад топката и с добре премерен изстрел изравни, след което се извини на феновете на бившия си клуб.

До края на частта 26-кратните шампиони бяха по-дейният тим, а Паулиньо на няколко пъти получи възможност да изведе отново тима си напред, но така и не се стигна до точен удар. 

Втората част започна с много красив момент на Герена, когато Цветкович центрира в наказателното поле, а Мариани с плонж опита да се разпише, но топката срещна страничната греда.

В 60' Валери Божинов изведе Емил Стоев в наказателното поле и последният опита изстрел, който бе добре блокиран от Белаид, а за Митрев остана най-лесното - да улови топката.

Обратно на очакванията Ботев поведе в резултата и направи пълен обрат. Нинов центрира в наказателното поле, където Валери Божинов се вклини между Яблонски и Белаид, за да вкара втория си гол в срещата.

Очаквано Славиша Стоянович направи офанзивни промени, които изиграха лоша шега на "сините" в 87'. Появилият се като резерва на мястото на Божинов Валери Домовчийски се разписа. Бившият играч на Левски като на тренировка се подигра и задмина Яблонски, след което лесно матира Митрев - 1:3.

В добавеното време на срещата Хали Тиам направи напълно ненужно нарушение, с което си изпроси и втори жълт картон, за което бе пратен под душовете.

Преди мача

Тимът на Левски продължава гонитбата с ЦСКА и Лудогорец за първото място в Първа лига. "Сините" днес ще опитат да се върнат на точка зад "червените" и на четири зад "орлите", които са и лидери в първенството. През уикенда ЦСКА и Лудогорец спечелиха мачовете си.

Ботев Враца пристига на Герена като девети в първенството с 18 точки. Валери Божинов и компания записаха победи в последните си два мача - срещу Черно море и Дунав, като настроението в тима на Сашо Ангелов със сигурност ще е приповдигнато.

СЪСТАВИ:

Левски: Митрев, Белаид, Горанов, Яблонски, Цветкович, Рейш, Тиам, Мариани, Паулиньо, Обертан, Костов

Ботев: Костов, Васев, Божинов, Керчев, Генов, Гаджев, Стоев, Михайлов, Миланов, Иванов, Ненов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички