Берое и Мартин Камбуров нанесоха първа загуба на Петър Хубчев и Левски


Берое и Мартин Камбуров нанесоха първа загуба на Петър Хубчев и Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

14087 0

Левски допусна първа загуба в родната efbet Лига, след като бе надигран от Берое на "Георги Аспарухов" с 1:3. Това се случи в петия кръг на първенството, а срещата бе белязана и от двоен токов удар, който прекрати двубоя почти за 30' в началото на първата част.

Веднага след подновяването на играта Педро Еуженио откри. Със старта на втората част пък на терена се появи Мартин Камбуров, който заби два гола в рамките на 10' и прекърши 26-кратните шампиони. Почетното попадение за столицачни бе дело на Франко Масурек 15' преди края на срещата.

След това поражение Левски сдаде първото място. Към момента играчите на Петър Хубчев имат 10 точки след пет изиграни мача и за момента изостават от шампиона Лудогорец по голова разлика. "Зелените" обаче са и с мач по-малко. Старозагорци пък имат 9 точки след днешния успех и са на 4-а позиция.

Срещата започна равностойно в първите минути. Двубоят обаче бе прекратен в 11', след като токът на "Георги Аспарухов" спря и бе взето решението двубоят да се прекрати за кратко.

След като срещата бе подновена, отборът на Берое стигна първи до голова ситуация. Фелипе Нашименто загуби топката, която стигна до Педро Еуженио, а звездата на старозагорци с шут от границата на наказателното поле откри - 0:1.

В 22' отново Еуженио можеше да се разпише. Футболистът на Берое отново опита удар от далечно разстояние, но този път Милан Миятович улови.

Напълно логично първото полувреме имаше продължение от 24' след като токов удар прекрати срещата. В първата минута от продължението Робърта опита удар по земя от далечно разстояние, който рикошира в негов съотборник, а Душан Перниш изби в корнер.

В края на продължението на първата част гредата "спаси" Левски. Бандаловски стреля с глава, но късметът покри домакините.

В 55' се стигна до исторически момент, след като Мартин Камбуров се разписа. Това бе попадение №220 за нападателя в родния елит, който се появи минути по-рано на терена като резерва.

10' след първия си гол Камбуров се разписа за втори път във вратата на домакините. "Сините" отново загубиха в средата на терена топката, което доведе до удар, а при добавката Камбуров бе точен - 0:3.

15' преди края на срещата играчите на Петър Хубчев върнаха едно попадение. И това попадение бе продиктувано от грешка, след като Франко Масурек открадна и с удар по земя не остави шанс на Перниш - 1:3.

Съставите:

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, Рейш, Иванов, Горанов, Нашименто, Райнов, Ст. Иванов, Паулиньо, Димитров, Робърта

БЕРОЕ: Перниш, Желев, Алкан, Цветков, Охене, Бандаловски, Василев, Йосипович, Бригидо, Минчев, Еуженио

Перниш, Желев, Алкан, Цветков, Охене, Бандаловски, Василев, Йосипович, Бригидо, Минчев, Еуженио

Изпитанието пред домакините обаче няма да е никак лесно. Първата причина е, че Берое също заявява претенции, а те са подплатени и с игра, и със сигурност ще искат да се докажат на "Герена". Две от звездите на отбора Педро Еуженио и Мартин Камбуров тренират на облекчен режим и тяхното участие в двубоя не е сигурно, но попаднаха в групата.

Голямата новина при столичани е, че в групата  за първи път от края на октомври миналата година попадна Холмар Ейолфсон. Исландецът е възстановен от травма в коляното, но надали ще започне като титуляр. В групата попадна и Фелипе Нашименто, който доскоро бе смятан за ненужен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички