БФС с нов Изпълком в петък, ще се обсъжда и въвеждането на ВАР


БФС с нов Изпълком в петък, ще се обсъжда и въвеждането на ВАР
Снимка: БГНЕС

3150 0

Българският футболен съюз свиква нов Изпълком, който ще се проведе в петък (13 декемви) от 12 часа. Това ще е поредно заседание на Изпълнителният комитет в последните два месеца. Основна точка в дневния ред на сбирката ще бъде изборът на комисии, които ще са ангажирани с провеждането на конгреса на футболната централа през месец юни 2020 година.

Очаква се на заседанието да бъде обсъждано и предложението на Съдийската комисия свързано с внедряването на ВАР системата в България, пише dsport.bg. Такова обсъждане обаче не попада в дневния ред, но може да бъде коментирано в точка „Разни“.

Новоизбраният вицепрезидент на БФС Емил Костадинов се очаква да бъде утвърден като председател на комисията за подготовка на конгреса. Негови заместници ще са Камен Костадинов и Румен Вълков. Очаква се да бъдат създадени още две комисии – Комисия за подготовка на документите за конгреса и Комисия за промяна на устава на БФС. Председател на първата комисия ще бъде Атанас Фурнаджиев, а на втората Михаил Статев. За момента това са предложения на футболната централа, но се очаква съставът на комисиите да бъде безпроблемно утвърден от Изпълкома.

Междувременно стана ясно, че в цялата страна върви разследване срещу БФС - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички