5 точки преднина или опасно близо в класирането: ЦСКА - Левски приковава вниманието за първи път през сезона


5 точки преднина или опасно близо в класирането: ЦСКА - Левски приковава вниманието за първи път през сезона
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

3785 0

Дербито между Левски и ЦСКА ще прикове вниманието за първи път през този сезон. Жребият отреди двата тима да се изправят един срещу друг в 13-тия кръг на Първа лига, като двубоят е от 14:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Главен съдия ще е Радослав Гидженов, който дори даде пресконференция с цялата бригада, назначена за двубоя.

"Червените" са символични домакини в двубоя и може да се каже, че влизат устремени след силна серия в последните си мачове. След последната международна пауза отборът на Нестор Ел Маестро показва доста по-добра игра и се намира в серия от 5 поредни победи в шампионата. А последната бе доста красноречива, най-вече заради играта, с 2:0 срещу Локомотив в Пловдив.

Левски показва добро лице и атрактивен футбол от началото на сезона, но допусна няколко грешни стъпки в последните си двубои. Едната бе в миналия кръг срещу Лудогорец, когато загуби с минималното 0:1. Въпреки това феновете на тима изпратиха с аплодисменти играчите, тъй като на моменти дори показваха по-добра игра от разградчани.

Един срещу друг на треньорската скамейка за първи път ще се изправят Николай Костов и Нестор Ел Маестро. Костов досега не бил треньор в това дерби и днес се явява дебют за него. През миналия сезон и двата тима бяха водени от различни наставници. "Червените" от Саша Илич, а "сините" от временния наставник Елин Топузаков.

Кадровите проблеми

Преди днешния сблъсък и в двата състава имаха кадрови проблеми, но по всичко личи, че те ще бъдат овладени. Майкъл Естрада се смяташе, че няма да може вземе участие заради травма от двубоя с Локо Пд, но според последните информации се е възстановил.  От "Армията" информираха, че Марселино Кареасо се с разминал с леко главоболие и е готов за предстоящата битка. Браян Кордоба също е възстановен.

В Левски имаха притеснения относно Жереми Петрис, но той взе активно участие в последната тренировка. Патрик-Габриел Галчев и Кристиан Димитров, които не играха срещу Лудогорец заради настинка в миналия кръг, вече се готвят наравно със съотборниците си. А статистиката показва, че октомври не никак късметлийски за един от двата отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички