4 от 10 "любимци" на Костов напуснаха Левски, НО те спечелиха 29% от точките на тима през есента


4 от 10 "любимци" на Костов напуснаха Левски, НО те спечелиха 29% от точките на тима през есента
Снимка: Оф. сайт на Левски

6435 0

На 17 февруари Левски започва участието си в пролетния дял на Първа лига с гостуване на Пирин в Благоевград. Малко или много, съставът на "сините" ще е променен, защото те се разделиха с някои играчи и привлякоха други, а трети може да напуснат този месец.

7 от 10-те "любимци" на Костов са в тима

На този етап треньорът Николай Костов е съхранил 6 от най-използваните от него 10 играчи във всички турнири, в които Левски участва. Това е добре, но не съвсем, защото петима от тези, които си тръгнаха или предстои да си тръгнат, бяха важни за тима. Става дума, разбира се, за Андриан Краев, Роналдо, Уелтън, Жереми Петрис и Дарлан.

В топ 10

Българският полузащитник, който е "замразен" в състава заради разиграване на клуба, е и най-използваният футболист от настоящия треньор през сезон 2023/24. Краев има 26 мача под ръководството на добричлията в 3-те турнира - Първа лига, Лига на конференциите и Купата на България. Роналдо е третият най-ползван от Костов в тази камоания с 25 мача. Заради контузията си пък Уелтън има 23, което го слага на седма позиция в топ 10 играчи на Костов. Дарлан, който още е футболист на Левски, но се очаква да бъде продаден в Азия, не е сред десетимата най-използвани, а отишлият в Шарльороа Петрис е девети с 22 мача.

Топ "любимецът"

Любопитен е фактът, че в топ 10 на треньора има играч, който той е тренирал и преди, но в друг клуб. Това е Асен Чандъров (десето място с 22 мача този сезон), който е работил с Костов в Ботев (Пд) преди Левски. Също така е интересно да се отбележи, че в този 'списък" на треньора има шестима (седмина) чужденци и четирима българи. Ето ги най-използваните от Николай Костов играчи дотук през сезона:

1. Краев 26

2. Андреев 25

3. Роналдо 25

4. Рикардиньо 25

5. Кордоба 24

6. Цунами 24

7. Уелтън 23

8. Митков 23

9. Петрис 22

10. Чандъров/Фадига 22

Тимът губи не само често ползвани, но и често бележещи играчи

С напускането на Краев, Роналдо, Уелтън, Петрис и Дарлан "сините" се лишават не само от трима от най-използваните от треньора играчи през есента, но и от двама от вкаралите най-много при него. Това са двамата бразилци от атаката. Роналдо е голмайстор на Левски при Костов със 7 попадения, а Уелтън е на трета позиция с 6. В топ 5 са още Рикардиньо, Ел Джемили и Марин Петков.

1. Роналдо 7 гола в 25 мача

2. Рикардиньо 7 в 25

3. Уелтън 6 в 23

4. Ел Джемили 5 в 20

5. Марин Петков 3 в 21.

Трябва да се отбележи и колко важни са били четирима от петимата в план резултати. Преминалият в Ростов Роналдо е спечелил 2 мача за "сините" с попаденията си - тези срещу Хебър и Славия. Краев, Уелтън и Дарлан са спечелили по 1 - срещу Локо (Сф), Пирин (Бл) и Ботев (Вр) съответно. Това прави 5 победи или 10 точки. Левски има 35 пункта, което значи, че четирима от играчите, с които клубът се разделя през зимата, са спечелили 28,57% от всички тях. А легенда на Левски иронизира трансферите на клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички