18-годишен носи победата на "Левски" над хита Монтана


18-годишен носи победата на "Левски" над хита Монтана

2574 0

"Левски" победи хита на сезона Монтана с 2:0 в мач от 5-ия кръг на елита. Така "сините" продължават да са без загуба срещу тима от Северозападна България на ниво "А" група. От вече 14 срещу помежду им, балансът е 12 успеха за столичани и 3 равенства при голова разлика 31-6.

Гостите първи можеха да открият резултата в 7-ата минута. Удар на Георги Ангелов обаче с отби от напречната греда. Четвърт час по-късно отново гредата спря Монтана. Този път в страничния стълб се отби удар на Атанас Илиев.

След почивката "сините" имаха изявено надмощие. Само минута след подновяването на играта гол на Курдов беше отнемем заради засада.

"Левски", все пак стигна до гол в 58-ата минута. Вкара го 18-годишният Божидар Краев. 11 мин след това отново младият нападател се разписа за 2:0.

В заключителните минути гостите удариха трета греда, а Махмудов изпусна сам срещу вратаря на Монтана Христо Иванов.

"Левски" вече има 8 точки, колкото и втория Берое. Монтана пък е 6-и с 5 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Монтана първи можеха да открият резултата в 7-ата минута. Георги Ангелов пробва да изненада вратаря на "сините" Йоргачевич с далечен удар, топката обаче се отбива от напречната греда

В 10-ата минута Божидар Краев се измъкна от засадата и получи подаване от Атанас Курдов в наказателното поле на Монтана. Вместо да стреля, той пробва подаване, което беше пресечено от защитник на гостите. 

Втора греда за Монтана в 23-ата минута. След центриране пред Йоргаченвич, Аймен Белаид се опита да изчисти с глава, топката обаче попадна в Атанас Илиев, който стреля без да се бави и топката срещна страничния стълб на вратата на "сините"

Далечен удар на Борислав Цонев в 36-ата минута е уловен от вратаря на Монтана Христо Иванов.

Атанас Курдов пропиля най-чистото положение в мача. В 41-ата минута Де Ноойер центрира към нападателя, който от 2-3 метра прати топката покрай гредата в аут.

Удар на Георги Костадинов от границата на малкия пеналт в 43-ата минута попада в ръцете на вратаря на гостите Христо Иванов. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Левски" вкара само минута след подновяването на играта, след шут на Георги Костадинов и добавка на Атанас Курдов. Попадението обаче е отменено заради засада.

В 51-ата минута Мики Орачев финтира двама футболисти на Монтана, след което стреля по диагонала, но неточно в аут.

"Левски" открива резултата в 58-ата минута. Де Нойер подаде към Божидар Краев в наказателното поле на Монтана. Нападателят направи няколко крачки и простреля вратаря Христо Иванов за 1:0.

В 69-ата минута преднината на "сините" вече е 2:0. Голмайстор отново е Божидар Краев. Младокът получи подаване от Атанас Курдов зад защитата на Монтана и остана очи в очи с вратаря прати топката в мрежата.

Трета греда за Монтана в 81-ата минута. Ветеранът Здравко Лазарон центрира от корнер, Иван Михов засече топката с глава, но тя се удари в напречния дирек и излезе.

В добавеното време Денис Махмудов излезе сам срещу Христо Иванов и можеше да вкара трети гол, но стреля много неточно в аут.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Максимилиан Карнер, Аймен Белаид, Веселин Минев, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Мики Орачев, Борислав Цонев, Божидар Краев, Атанас Курдов; треньор Явор Вълчинов

МОНТАНА: Христо Иванов, Георги Пашов, Иван Михов, Асен Георгиев, Християн Попов, Станислав Генчев, Георги Ангелов, Йордан Тодоров, Иван Минчев, Борислав Балджийски, Атанас Илиев; треньор Ферарио Спасов

ПРЕДИ МАЧА

За първи път през този сезон "Левски" ще може да разчита на типичен централен нападател. Стойчо Стоев, който отново е наказан и ще гледа мача от трибуните, ще заложи на върха на атаката на получилия картотека преди няколко дни Атанас Курдов. Това ще бъде дебют за 26-годишния футболист за родния му клуб. Досега в кариерата си той няма официален мач за "сините".  В групата на столичани попадна родения през 1999 година Наско Кабов. Така за разлика от последните срещи този път специалистът ще разчита на седем резерви. Аут за двубоя днес са контузените Бедоя, Александър Александров и Владислав Мисяк.

Треньорът на Монтана Ферарио Спасов няма да пипа състава за гостуването на "Терена". Той ще заложи на същите 11, които пусна и при равенството с Лудогорец (1:1). Това означава, че атаката ще бъде водена от Атанас Илиев, който в момента е и единствената опция за футболист до 21 години, след като Христофор Хубчев се контузи. Неговият заместник Християн Попов също имаше проблеми през седмицата. Той се оплакваше от болки в дясното коляно, заради което пропусна част от тренировките. Лекарският щаб обаче е уверил Феро, че бранителят ще може да играе. В лазарета на тима освен Хубчев е и Александър Киров. Нападателят претърпя операция на глезена през зимата, като все още не се е възстановил напълно.

В "А" група двата тима са се срещали 14 пъти, а балансът е 11 победи за "Левски", 3 равенства и голова разлика 29-6 в полза на "сините". Като домакини столичани имат 5 победи и 2 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички