15 интересни факта за Георги Дерменджиев


15 интересни факта за Георги Дерменджиев
Снимка: принтскрийн

4680 0

Георги Дерменджиев е новият треньор на Левски и интересът към него скочи поне двойно в сравнение с положението докато бе начело на Лудогорец. Около скромния, но уверен в себе си наставник има доста интересни факти, които не са толкова известни. SportLive.bg споделя с вас 15 от тях:

1. Дерменджиев има огромен брой мачове като асистент - 179

2. Най-много победи в кариерата си е постигнал срещу Ботев (Пловдив) - спечелил е 8 мача от общо 12 и има 3 загуби.

3. Срещу настоящия си отбор има 10 мача, в които 4 победи, 3 равни и 3 загуби. Сред тях е историческото 2:3 на "Герена".

4. Най-лесно Дерменджиев играе срещу Никола Спасов - 5 победи в 5 мача. Лесно му е било и срещу Георги Иванов-Гонзо и Петър Хубчев, тях е побеждавал по 4 пъти.

БЕЗ "РЕЗКИ ЗАВОИ", НО СПЕШНИ ЗАДАЧИ ЧАКАТ ДЕРМЕНДЖИЕВ В ЛЕВСКИ

БЕЗ "РЕЗКИ ЗАВОИ", НО СПЕШНИ ЗАДАЧИ ЧАКАТ ДЕРМЕНДЖИЕВ В ЛЕВСКИ

5. Треньорът има и мачове, за които не иска да си спомня. Такъв например е двубоят с Арсенал в Шампионска лига, загубен с 0:6. Това е и най-голямата загуба в кариерата му.

6. Най-голямата му победа като треньор е през 2017 година срещу Литекс, когато Лудогорец печели със 7:0 в двубой за Купата на България.

7. В Казахстан е имал неприятен момент - след поражението от Атирау в първенството феновете му искат оставката, крещят срещу него "Позор" и "Дерменджиев вън".

8. Напусна последния си клуб Ордабаси след след по-малко от половин година. Причината - неизплатени заплати. Президентът на клуба от Шикмент Бахтияр Байсеитов казва, че си е тръгнал без да го обяви лично на някого. "Обади ми се по телефона и каза: "Извинявайте, но си тръгвам". Байсеитов посочва още, че в началото Дерменджиев е заявил, че парите не са важни за него, но заради тях си тръгва.

9. Бил е помощник на интересни имена в българския футбол - на Драголюб Симонович, на Люпко Петрович и на Стойчо Младенов. Със сърбина печели Купата на България за сезон 2003/04 след победа с дузпи над ЦСКА. Със Стойчо Младенов в Литекс записва най-голямата си победа в европейските клубни турнири - 7:0 срещу Железничар Сараево.

10. Звездите в Разград се обръщат към него с простичкото "Бай Жоро".

11. Като млад е имал 2 мечти - да играе хубав футбол и да стане треньор. Учил се е от много треньори. Казва, че обича футбола.

12. Не обича да сменя отборите. В България Левски е четвъртият му проект, като предишните 3 са Лудогорец, Литекс и за другия не уточнява дали има предвид Спартак (Пловдив) или Сливен.

13. Психологията е много важна за него във футбола. Казва, че му е важно мнението на всички. "В екипа си питам всички, но решението взимам сам", сочи Дерменджиев.

14. Не обича да крещи по играчите. Предпочита да разговаря с тях. В Ордабаси са го съветвали да крещи по играчите, когато е нужно, но той почти никога не го е правил като треньор.

15. Има двама сина. Единият е строителен инженер и работи в китайската столица Пекин, на 29 г. е. Другият учи в България и тренира футбол в частна школа, на 11 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички