"Левски" награждава Димитър Пиргов с нов договор


"Левски" награждава Димитър Пиргов с нов договор
Снимка: БГНЕС

1096 0

"Левски" смята да предложи нов договор с по-добри условия на Димитър Пиргов.

Централният защитник е обвързан със "сините" за още година и половина, но от „Герена" искат да удължат този срок с още една година. Пиргов е от футболистите с най-ниско месечно възнаграждение, но в същото време е от тези, които показаха най-голям прогрес през този сезон.

Бранителят бе привлечен от Славия като свободен агент, след като Георги Иванов освободи поста спортен директор и отиде в Черно море.

Димитър Пиргов бе взет по настояване на Люпко Петрович. Именно сърбинът наложи и разви бранителя, който дори направи дебют за националния отбор срещу Франция в Париж при загубата на тима на Петър Хубчев с 1:4. Пиргов игра в тандем със съотборника си от Левски Александър Александров.

Не такава ще е съдбата на най-скъпоплатения централен защитник Симон Сандберг. Шведът е един от първите в списъка с нежелани играчи. Неговият престой за първата година в Левски се калкулира на около 1 милион лева - трансфер от около половин милион за Хекен плюс много сериозни суми за посредници по сделката и заплати.

Сърджан Лукин е в идентично положение. И неговата заплата е доста над 10 хиляди евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички