Защо мисия "Оздравяване" е невъзможна за ПФК ЦСКА


Защо мисия "Оздравяване" е невъзможна за ПФК ЦСКА

1073 0

Почти невъзможен изглежда вариантът да се приеме оздравителен план за спасяването на старото дружество ПФК ЦСКА.

За да се стигне до одобряването на такъв, е необходимо съгласието на голяма част от кредиторите, но са нужни и други гаранции, че клубът ще продължи да функционира. В момента изглежда напълно невъзможно някой да осигури необходимата сума за оздравяване, а не се вижда и как ще бъдат дадени гаранции за бъдещето на ЦСКА.

Каква всъщност е процедурата? В момента се изчаква съдията по делото за несъстоятелност да разгледа всички дългове на клуба и да определи кои са приети и кои - неприети. След като това се случи, синдик Дора Милева ще публикува окончателния списък с кредиторите на ЦСКА. После започва да тече едномесечен срок, в който трябва да се представи оздравителен план. И ако такъв няма, се отива към ликвидация на дружеството.

Ако стартира такава процедура, ЦСКА по закон ще е задължен да прекрати всякаква дейност, което означава, че може да се окаже аут от първенството. Синдикът Дора Милева обаче разполага с лостовете, с които може да забави този процес достатъчно и "армейците" да завършат без проблеми шампионата.

Защо обаче приемането на оздравителен план изглежда невъзможно? Причината се крие в гаранциите, които ЦСКА трябва да даде. Първата от тях е, че разполага с достатъчно средства, за да започне да разплаща дълговете. Освен това клубът трябва да осигурява и сума за месечната издръжката на дружеството. Третата гаранция е "червените" да генерират достатъчно приходи, за да покриват належащите им плащания.

Тези три условия изглеждат като невъзможни за изпълнение едновременно, а приемането на план се усложнява още повече от това, че трябва да има единодушие за него сред кредиторите...

"Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички