ЦСКА праща Янев да краде занаят от Гуардиола


ЦСКА праща Янев да краде занаят от Гуардиола
Снимка: БГНЕС

1010 0

Наставникът на ЦСКА Христо Янев ще получи уроци по треньорство от едно от най-актуалните имена в професията. Става дума за наставника на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола, при когото младият български специалист ще замине в началото на годината.

По това време Пеп ще е в Доха, където Байерн е на подготовка. Янев ще замине за Персийския залив до дни, съобщава вестник "Труд". Няколко дни ще трае и обучението.

Преди време треньорът на ЦСКА бе на стаж във френския Лил, но с курса при бившия треньор на Барселона ще вдигне значително повече нивото си.

От испанеца се е учил най-новата надежда в бранша в Германия Тоамс Тухел, който от лятото води Борусия (Дортмунд). Пеп е преподавал занаята и на новия наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан.

За ЦСКА няма да е проблем, ако първоначалните тренировки бъдат водени от помощниците. „Червените” планират да се готвят в турския курорт Алания, на 150 км от Анталия. Първата част от лагера винаги е основно за физически натоварвания и може би ще има само един приятелски мач в този период.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички