Защо Левски не играл финал в Европа? Николай Илиев обвини ДС и намеси ЦСКА


Защо Левски не играл финал в Европа? Николай Илиев обвини ДС и намеси ЦСКА

12224 0

В дома на бившия капитан на Левски - Николай Илиев, съвсем наскоро имаше повод за празненства. Легендата на "сините" отпразнува своя 60-годишен юбилей на 31-ви март.

Рождения си ден футболист номер 1 на България за 1987-а година отбеляза в Италия, пише "Тема Спорт". И оттам обаче той продължава да мисли за любимия си отбор.

Бившият защитник на столичани се върна назад във времето, когато мнозина смятат, че Левски разполагаше с едно от най-силните си поколения - това на 80-те. Илиев направи любопитно изказване по повод тогавашните си европриключения и пряко обвини ДС за това, че тимът не е играл финал. Освен това, той намеси и вечния съперник ЦСКА.

Още: Как върви продажбата на билети за Левски - ЦСКА? Чакат се минимум 20 000 фенове, "сините" са много по-активни

Какво каза Николай Илиев?

"Всички футболисти, които играха в Левски тогава, благодарим за признанието на голяма част от феновете, че ни смятат за най-силния отбор за всички времена. Радваме се, че тогава ни дадоха възможност юношите да се превърнат в златното поколение. Надявам се да излезе ново такова в следващите години", започна бившият капитан на националния отбор и продължи.

Николай Илиев намеси ЦСКА и ДС по въпроса защо Левски не е играл финал в Европа

"Няма как да опиша с две думи периода. Левски означава много за мен. Започнахме ударно, когато заиграхме всички заедно, и още първата година спечелихме и трите купи. Нещо, което никога няма да се повтори, защото вече я няма Купата на съветската армия. Не побеждавахме само в България, а и в Европа. Два пъти елиминирахме Щутгарт, на втората година се превърнахме в първия български отбор, отстранил действащ германски шампион", добави той, хвърляйки директни обвинения по тогавашните държавни лидери.

Още: Ще се случи и срещу Левски: Психологическата "игра" на Лудогорец с противниците им в Първа лига

"ДС ни лиши от финал"

"За съжаление, ако не бяха тези задкулисни игри и решения на ЦК на БКП през 1985 година, всички в отбора бяхме убедени, че щяхме да играем минимум полуфинал в Европа, а дори и финал. Но ДС си свърши тогава работата. Само и само да спаси един отбор да не е толкова пъти побеждаван, а ние го правехме всеки път.

Говоря с целия си респект, защото много уважавам футболистите и клуба. ЦСКА побеждаваше Нотингам и Ливърпул, а ние тях с юношите и опитните играчи около нас", завърши Николай Илиев.

Георги Дерменджиев готви 2 промени в състава на Лудогорец за мача с Левски, едната е свързана с бивш "син" футболист?

Лудогорец - Левски по ТВ: Къде да гледаме дербито в Първа лига?

Драма в края: Божидар Краев донесе последния успех за Левски над Лудогорец в Първа лига (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички