Петър Занев с тежко разкритие: Стават странни неща с мен и Covid-19


Петър Занев с тежко разкритие: Стават странни неща с мен и Covid-19
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2273 0

Капитанът на ЦСКА и нов такъв на националния отбор по футбол - Петър Занев, проговори за състоянието си, след като стана ясно, че е заразен с Covid-19, а историята му е една от по-тежките, с които са се сблъсквали родните спортисти. Повечето от тях карат вируса безсимптомно, но не така протича болестта при защитника, който сподели, че първите му 4 PCR тест са били отрицателни, а едва след като е оздравял е дал положителна проба от 5-ия опит. 

"Първоначално състоянието ми беше следното – вдигнах висока температура, която достигаше до 39 градуса, болки в гърлото, силна отпадналост. Бях сигурен, че съм се заразил с коронавирус. Направих си PCR-тест, който беше отрицателен. Аз обаче не се подобрявах. Направих си втори тест – пак отрицателен. След дни се тествах за трети път, а след още няколко дни и четвърти път – всичките бяха отрицателни", разкри Занев в интервю за Блиц.

Занев си е помислил, че е изкарал тежка форма на грип, като тази болест отново се очаква да "действа" редом с Covid-19 в есенните месеци. Точно след края на симптомите обаче при 5-иятест пробата е била положителна. 

„Няма как поне един от тях да не беше хванал коронавируса, ако наистина съм бил заразен. Изглежда, че тогава изкарах някакъв тежък грип. Така предполагам...И впоследствие, когато се почувствах добре и здрав, при петия тест се оказа, че имам COVID-19… След ден-два обаче пак започнаха подобни симптоми, макар че, честно казано, състоянието ми не беше толкова зле както първия път. Пак имах температура, но по-ниска. Нямах остри болки в гърлото. Отпадналостта не беше голяма, но се появи главоболие и за един ден загубих обонянието си", разкри Занев. 

"Излиза, че тези два симптома – главоболието и липсата на обоняние, са доста характерни за корнавируса. Сега съм вкъщи, изолирал съм се и редовно се чувам с личния ми лекар. Вече съм доста по-добре, но да не бързам със заключенията. Силно се надявам, когато дойдат от РЗИ и ми вземат следващата проба, тя да е отрицателна", каза още капитанът, който не е единственият случай на Covid-19 в ЦСКА

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички