"Въпрос на време е за скандал": Бивш треньор на ЦСКА алармира какво се задава в българския футбол


"Въпрос на време е за скандал": Бивш треньор на ЦСКА алармира какво се задава в българския футбол
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

13028 0

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков даде любопитно интервю, в което засегна различни теми. То идва след третата поредна победа за "армейците" след успеха над Ботев Пловдив на стадион "Христо Ботев".

От едната страна той отрази факта, че отборът явно излиза от кризата от началото на сезона. От друга обаче сподели притеснение относно натиска, който треньорите получават, като отбеляза факта, че Нестор Ел Маестро не отговаря за селекцията.

"Победата над Ботев в Пловдив дойде във важен момент и показва, че тимът излиза от кризата в началото на сезона. Не можем да отречем, че ЦСКА има няколко много качествени футболисти, които дърпат отбора напред. През лятото бяха направени сериозни инвестиции и това започва да дава резултат. Смятам обаче, че е твърде рано да се правят някакви генерални изводи за играта на „червените“ и дали на ще успеят да се преборят за титлата. И съм много далеч от това да изпадам в еуфория от три поредни победи. Класирането и изобщо състоянието на отбора е далеч от стандартите на ЦСКА.

Не познавам работата на Ел Маестро и не бих искал да я коментирам. Добре познавам обстановката на „Българска армия“ и знам на какъв силен натиск са подложени треньорите. Ако Ел Маестро успее да се справи с него, ще успее и да постигне усхехи. Честно казано обаче не съм голям оптимист. Помня как при едно интервю каза, че въпросите за селекцията не са към него. Това говори достатъчно за неговата роля в ЦСКА" - започна Станков.

Той изрази мнение, че присъствието на толкова много чуждестранни футболисти в родния футбол е пагубно. Това е и причината, поради която прогнозира, че ще избухне някой скандал в някой от отборите.

"Онзи ден на мача в Пловдив видяхме множество чужденци и в двата отбора. По принцип собствениците на клубове имат право да привличат играчи от различни държави – нали живеем в Европейския съюз, границите са отворени. В България обаче ние сме надвили на масрафа, за да разчитаме основно на чужди футболисти. Това е пагубно за нашия футбол. Вижте един традиционен и обичан отбор като Берое какво представляваше във Враца…

ЦСКА, благодарение на бюджета си, разполага със сравнително класни чужденци. Но това е временно решение, защото чужденците могат и искат да си тръгнат във всеки един момент, ако получат предложение от по-добра футболна държава от България. Друг въпрос е, че лансирането на чужденци трови атмосферата в отборите и е въпрос на време да избухне някой скандал. Една от причините Ботев да се намира толкова ниско в класирането е точно свързана с налагането на футболисти от различни краища на света за сметка на местните момчета" - завърши пред "Тема спорт".

След победата над Ботев Пловдив пък ЦСКА даде две свидни жертви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички