"Всичко трябва да се промени" - Нестор Ел Маестро категоричен за състоянието на ЦСКА


"Всичко трябва да се промени" - Нестор Ел Маестро категоричен за състоянието на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2802 0

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе откровен и заяви, че се надява почти всичко в отбора да се промени. Той иска играчите да приемат неговата визия и вярва, че това е правилният път. "Червените" стартираха лошо сезона с неубедителни мачове в Първа лига и отпадане от Сепси в Лигата на конференциите.

Не е доволен от подготовката на тима

"Истината е, че подготовката и работата, която отборът е свършил през юли месец, очевидно се отразява на старта на сезона. И това е видно от резултатите. Не мисля, че проблем са качествата на новите попълнения, защото виждам, че те са силни играчи. Вярвам, че клубът е свършил добра работа на трансферния пазар с новите попълнения, в които не съм бил замесен. На всички тези футболисти ще им е нужно време за адаптация към начина на живот в България и стила на игра тук. Когато това се случи, съм убеден, че ще имаме сериозна роля през този сезон", заяви наставникът на ЦСКА в "Домът на футбола".

Очаква промени във всеки аспект на терена

"Звучи сякаш питате какво трябва да се промени в самия клуб, а смятам, че той е организиран добре. На терена се нуждаем от промяна в почти всеки аспект. От моята гледна точка всичко трябва да се промени.

Искам отборът да приеме моята идентичност и философия. Това е дълъг процес. Подобряваме се с всеки изминал ден и всяка тренировка. Видно е, че се нуждаем от повече динамика. И генерално, но и заради стила на игра, който искам да практикуваме. Желая да се защитаваме агресивно и високо по терена. А напред да атакуваме вертикално, директно, зад отбраната на съперника. С доста повече динамика и по-често. Това не е задължително да означава повече изминати километри от футболистите, но по-интензивно движение от тях. Работим върху това сериозно", заяви Ел Маестро. Той допълни, че не се нуждае от нови играчи и не работи по този начин, а иска да предразположи тези, с които вече разполага.

Как се отразява напрежението?

"На мен лично напрежението изобщо не ми влияе. Винаги съм имал много изолиран и дистанциран начин на живот, който мисля, че ми подхожда. Ежедневието ми извън Панчарево е изключително скучно и почти нищо не ме афектира дали в позитивен или негативен план. Съветвам и футболистите ми да живеят така, но те са други хора и характери и няма как да го направят. Напрежението, което носи всеки играч на ЦСКА, прави този клуб толкова специален. Футболистите са наясно с тази тежест и мисля, че са достатъчно силни, за да се справят с нея". Не така обаче стоят нещата с Иван Турицов, като се твърди, че е отритнат от отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички