Верея свали ЦСКА на земята без положение (ВИДЕО)


Верея свали ЦСКА на земята без положение (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

4053 0

Верея постигна историческа първа победа в елита на българския футбол, след като спечели с 1:0 домакинството си на ЦСКА на стадиона на Берое в Стара Загора. Единственото попадение в напрегнатия двубой реализира Амаду Сукуна в 5-ата минута, след като защитниците на ЦСКА подцениха центриране от корнер и при създалото се разбъркване нападателят на домакините простреля Георги Китанов.

ЦСКА създаде достатъчно голям брой положения, въпреки че изобщо не изигра най-добрия си мач през последните две години. "Армейците" имаха прекалено голям брой удари, които минаваха на сантиметри встрани от гредата и пропиляваха чистите си ситуации с лекота.

В 64-ата минута пък Пламен Гълъбов получи втори жълт картон и остави "червените" с човек по-малко, но те имаха доста ситуации за поне изравняване и след това. Стабилното представяне в защита на Верея и неточният мерник на играчите на Христо Янев обаче запазиха резултата.

ЦСКА записва първо поражение в Първа лига и остава с 3 точки, а Верея е вече с 4.

Димитър Бербатов излъчва на живо срещата от Фейсбук

Сукуна изненада ЦСКА още в 5-ата минута, след като защитниците на "армейците" не можаха да изчистят адекватно безобидно центриране от корнер. Топката се оплете между няколко чифта крака в наказателното поле и Сукуна я овладя на чиста позиция, за да простреля Георги Китанов - 1:0.

След инкасираното попадение "армейците" започнаха да налагат териториално преимущество и да владеят много повече топката, но не стигаха до удар за завършек на атаките си. Верея се бе подредил много умело пред наказателното си поле и не допускаше пробив.

В 27-ата най-добрата атака досега в срещата на ЦСКА завърши с опасен диагонален изстрел на Кирил Десподов, който обаче мина на сантиметри от гредата.

Секунди по-късно отново той прати над рамката изстрела си от фаул на около 25 метра от голлинията. Играчите на "армейците" изглеждаха повече нервни, отколкото креативни, а Верея изобщо не демонстрираше интерес да минава центъра.

В 39-ата минута ЦСКА получи рядък шанс да организира контраатака и доказа, че с повече празни пространства може да се справя много по-добре в противниковото поле. Виана изведе Галчев в пеналтерията, който пък подаде на първа греда за Йорданов, но той не можа от малкия ъгъл (от два метра) да намери очертанията на вратата.

След почивката ЦСКА започна много силно с два опасни удара - на Преслав Йорданов и Диого Виана, но те също минаха на сантиметри от вратата на противника. Именно неточният мерник до момента закопаваше 'червените'.

В 54-ата минута Борис Галчев от фаул на удобна позиция прати кълбото от горната страна на мрежата и в аут. В 59-ата дойде поредният пропуск на ЦСКА - Виана отклони с глава след центриране от корнер към далечната греда, но там резервата Станислав Маламов отблизо не можа да насочи в очертанията.

Втора глупост на "армейците" в близост до собственото им наказателно поле направи мача още по-лесен за Верея. Арсенио Нунеш подари топката на Момчил Цветанов и за да му попречи да излезе сам срещу вратаря, Гълъбов го фаулира. Той вече имаше един жълт картон и съответно бе изгонен.

ЦСКА продължи да атакува въпреки всичко, а домакините все повече накъсваха играта. В 77-ата минута "армейците" спазиха тенденцията да стрелят неточно от чисти позиции, като този път с глава го направи друга резерва - Самир Аясс.

Кристиян Малинов в 83-ата минута направи поредния сериозен пропуск за ЦСКА, след като най-после центриране в пеналтерията намери играч на "червените". Йорданов свали топката за съотборника си, но той се размина с нея на пет метра от голлинията и изпусна нов златен шанс.

В 88-ата минута най-накрая имаше точен удар на Диого Виана, но от 30 метра, като вратарят Колев изби в корнер. След неговото изпълнение защитник на Верея изчисти от голлинията.

Състав на Верея: 1. Пламен Колев, 21. Здравко Илиев, 3. Владимир Зафиров, 25. Георги Ангелов, 5. Илия Мунин, 15. Костадин Слаев, 10. Елиаш, 7. Момчил Цветанов, 77. Педро Еуженио, 32. Васил Калоянов, 9. Сукуна

Състав на ЦСКА: 12. Георги Китанов, 2. Стойчо Атанасов, 4. Божидар Чорбаджийски, 28. Пламен Гълъбов, 3. Антон Недялков, 15. Кристиян Малинов, 8. Борис Галчев, 7. Диого Виана, 10. Арсенио Нунеш, 19. Кирил Десподов, 9. Преслав Йорданов

ЦСКА спечели с 2:0 домакинството си на Славия в предишния кръг, а Верея записа нулево равенство на гости на Дунав в Разград в едно от дербитата на новаците. Старозагорци могат да бъдат доволни от постигнатия резултат, защото Дунав стана шампион на Б група, докато Верея бе с доста по-скромни възможности през миналата година.

Най-известните имена в състава на Верея са централният защитник Владимир Зафиров, халфа Елиаш да Силва, както и бивши двама играчи на ЦСКА - Александър Якимов и Момчил Цветанов, който спечели Купата с "червените" миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички