Вальо Илиев: За Левски мачът с нас е на живот и смърт


Вальо Илиев: За Левски мачът с нас е на живот и смърт

12575 0

"Левски е в по-сложна ситуация и за него мачът с нас ще бъде на живот и смърт". Това заяви контузеният лидер на ЦСКА Валентин Илиев в интервю за TV7. Защитникът се възстановява от операция на крака и ще гледа "вечното дерби" в събота като фен. Мачът на националния стадион "Васил Левски" е от 16,00 часа.

"Дербито си е дерби. По-различно от останалите не мисля, че ще бъде, коментира той. - На този етап Левски е в по-сложна ситуация и затова за него всичко ще е на живот и смърт. Не, че за нас няма да е... Не искам да се концентрирам върху Левски. Искам да си гледам нашия отбор. Ако продължим да показваме футбола от последните мачове, ще излезем крайни победители".

Валентин Илиев разкри, че всички в ЦСКА много искат титлата този сезон. "Не мога да скрия, че е така. Но не е само сега, винаги сме искали да сме шампиони, каза той. - И миналия сезон това ни беше целта, но тогава не се получи. И втори да бяхме сега на много точки от първия, пак щяхме да искаме титлата. В ЦСКА манталитетът е винаги да се бори за първите места, независимо в какво състояние се намира. Но нека да дойде края на първенството, тогава ще видим къде сме. Ако Господ е решил, ще станем шампиони".

34-годишният защитник на ЦСКА се надява до края на първенството да има феърплей от страна на всички отбори. Според Вальо Илиев, добрите резултати на ЦСКА се дължат на стабилния колектив. "Ако няма такъв, няма да има и резултати. На терена се вижда, че футболисти, треньори и фенове са заедно и това е много хубаво, коментира още той. - Винаги съм вярвал в нашите успехи. И не мога да кажа, че не съм очаквал това наше представяне сега. По-скоро не го очаквах през миналия сезон. Тогава се събрахме много набързо. Сигурно 80% от титулярите в отбора бяха без подготовка. Сега обаче това, което се случва е напълно закономерно. И е плод на много работа. Футболистите, които дойдоха в отбора през лятото имаха нужда от време. Сега с всеки следващ мач влизат в ритъм и това се вижда. И е радостно за всички, които обичат ЦСКА. Тези футболисти ще успеят да разгърнат напълно потенциала си, след като направят още една сериозна подготовка. Защото и в момента дори не всички са минали пълноценен подготвителен процес. А това е много важно за един спортист".

Илиев коменитра и проблемите на ЦСКА в защита. "Тези момчета никога не бяха играли заедно и това беше основен фактор за проблемите на ЦСКА в защита в началото, обясни той. - Трябваше им време за адаптация и синхронизация. Това е супер важно особено за защитата. С моето завръщан обаче се появи конкуренцията. Тогава всички усетиха, че трябва да дават максимума от себе си в тренировките и мачовете. Тази конкуренция повдигна нивото и накара всеки да се замисли, че няма право на грешки. Защото следващият футболист чака ред за изява".

Валентин Илиев обясни, че операцията на крака му е минала доста успешно. В момента той провежда терапия, а раната му зараства. Защитникът се надява съвсем скоро да свали ботуша и да започне раздвижвания. "Явно тази година така ми е писано. Неприятна история като цяло, оплака се той. - Леко изнервящо започва вече да става, но в крайна сметка - няма място за отчаяние! Така ми е било писано, човек не може да избяга от съдбата си. Всичко ще бъде наред, сигурен съм. И ще мога да играя така, както преди".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички