Гриша Ганчев: Мистериозният олигарх с цигара в уста, начело на ЦСКА


Гриша Ганчев: Мистериозният олигарх с цигара в уста, начело на ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

26436 0

С доста любопитно описание на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев се сдоби швейцарското издание "Le Matin". То събра интересни факти за съперника на Базел в Лига Европа преди мача, един от които касае президента на "червените". На швейцарския журналист Юго Кюрти помага български колега, но не става ясно само той ли му е дал информацията за Ганчев, или авторът е събирал данни и от другаде.

"Мъгляв президент. Гриша Ганчев е силният човек в ЦСКА. "Този бивш борец е едновременно ексцентричен и мистериозен", казва Александър Сотиров. Въпреки че има двама партньори, а синът му Данаил също се показва често публично, всички знаят, че той дърпа конците. Този светлокос мъж е с лице, сякаш изсечено с брадва. Цигара често е залепнала в ъгъла на устата му", пише швейцарското издание.

"На 57 години, олигархът направи своето състояние в началото на 90-те години, печелейки от падането на комунистическия блок. Нефт, хотели, плодови сокове, захар, водноелектрическа енергия, автомобили, той е активен в много области на дейност. Състоянието му се оценява на 480 милиона долара, което го прави петия най-богат човек в страната. Голям любител на конете, той е известен с покровителството си в света на изкуството", добавя "Le Matin". А какво написа за Ганчев хърватско издание преди мача между ЦСКА и Осиек в Лига Европа вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички