В Русия възхитени от Валентин Антов, препоръчаха го на ЦСКА (Москва)


В Русия възхитени от Валентин Антов, препоръчаха го на ЦСКА (Москва)
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

7715 0

В ласкав материал популярното руско издание Sports.ru препоръча на няколко руски клуба да привлекат младата звезда на ЦСКА Валентин Антов. Според автора на очерка за младия българин той може да бъде полезен на гранда ЦСКА (Москва), на Ростов и на Арсенал (Тула). И в трите клуба играят или са играли български национали, какъвто отскоро е и Антов.Заглавието също е интересно - "Дебютирал в мъжкия футбол на 14, вече играе в националния отбор и скоро ще отиде в силен клуб".

Изданието пише, че ако искат да го имат в състава си, руските клубове трябва да побързат, вероятно защото от по-следващия сезон в страната ще се въведат ограничения за бройката чужденци в разширения състав на даден отбор. "ЦСКА (Москва) обича да прави такива ходове, макар че Антов може да бъде полезен и на други лидери в лигата ни. Не е изключено Ивелин Попов да каже някоя добра дума за младия си сънародник на Валери Карпин и да го видим в Ростов или в туланския Арсенал", пише Sports.ru.

Изданието посочва, че защитникът, който може да играе и като дефанзивен халф, е дебютирал за първия отбор на ЦСКа на възраст 14 г., 9 месеца и 10 дни. През миналия сезон Валентин е станал основен играч в отбора. През март пък е дебютирал за мъжкия национален отбор - в евроквалификацията срещу Косово, в която влезе като резерва.

"Валентин е физически добре оформен и притежава данни за позицията централен защитник. Но по-важното е, че има отлични технически умения. Той е добър и в работата с топката, има мека техника. Основното качество, което значително увеличава стойността му на трансферния пазар е възможността да започва атаки. Притежава и психологическа устойчивост - дори под натиск той взема верни решения и действа хладнокръвно. С всеки изигран мач Валентин се чувства все по-уверен", отбелязват руските колеги. Вижте в този материал колко пъти вдигна цената си Антов за една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички