В Португалия: ФИФА спира бразилец за ЦСКА


В Португалия: ФИФА спира бразилец за ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1153 0

Проблемите на ЦСКА-София с ФИФА осуетяват трансфера на бразилеца Диего Соуса от Маритимо.

Футболистът отдавна влиза в плановете на спортния директор Стойчо Стоилов. Тези дни голаджията пак бил поискан спешно от клуба на Гриша Ганчев, тъй като трансферният пазар затваря на 30 август. Диего бил съгласен на предложените му в София условия. Той обаче отрязал българския клуб, за да не го застигнат проблемите на Давид Шимао, информира "7 дни спорт". Както е известно, ФИФА отказва да впише португалския халф в ТМС-системата за клуб ЦСКА-София.

Такъв не съществува в регистъра на централата. Там продължават да фигурират автентичният ЦСКА и Литекс.

Петев взима трима играчи на ЦСКА в националния

Проблемите на отбора, играещ на "Българска армия", явно стават известни по цяла Европа. Диего и мениджърите му са се извинили, че не искат да рискуват, докато проблемът не бъде оправен. От ЦСКА-София гарантираха, че това ще стане още във втория кръг. Вижда се, започна четвъртият, а португалецът Шимао още тича за здраве.

Иначе 26-годишният Диего Соуса е противоречива личност. Идва от Бразилия млад в Португалия. Обикаля няколко тима, преди да се закотви във втория тим на Маритимо. Там впечатлява и е извикан в първата селекция. За последните два сезона има общо 33 мача в шампионата с 13 гола. Висок е 190 сантиметра, има прилична техника. В момента обаче срещу него тече разследване за обида на съдия. Затова и централният нападател пропусна първия кръг на португалското първенство. Иначе от Маритимо искат 500 000 евро за бразилската си перла. Уговорката е първо той да бъде пуснат в ЦСКА-София под наем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички