В памет на Венци и с подкрепа към Хубчев: ЦСКА смачка Берое за полувреме (ВИДЕО)


В памет на Венци и с подкрепа към Хубчев: ЦСКА смачка Берое за полувреме (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

8392 0

ЦСКА записа класически успех с 3:0 при визитата си на Берое от осмия кръг на Първа лига. Това се превърна в едва трети успех за “червените” от началото на кампанията, след като в останалите си четири срещи записаха три ремита и една загуба. Отново в герои за победителите се превърнаха Дюкенс Назон и Тобиас Хайнц, които вкараха между 18-тата и 20-тата минута, а Линдсет напомни за себе си в 63-тата за крайното 3:0.

Шансовете за домакините бяха в края на първото и началото на второто полувреме, но чудесни намеси на Бусато запазиха “суха мрежа” за 31-кратните шампиони. Силен мач записа и стартиралия за пръв път титуляр Майкъл Естрада, но така и не успя да реализира. Това е второ тежко гостуване за заралии в рамките на седмица след това от Лудогорец с 0:5 на “Хювефарма Арена”.

С чудесни инициативи се отчетоха феновете и отборите, след като по време на цялата среща ЦСКА почете 11-годишния Влади, който загина през седмицата в Русе. Възпитаниците на Ел Маестро излязоха и с тениски в знак на подкрепа към Петър Хубчев, който страда от коварна болест. Той бе аплодиран от фенове, футболисти и треньори в 5-тата минута, когато играта бе спряна.

Пред отборите предстои двуседмична почивка заради националните отбори, а след това ЦСКА приема на 17 септември ЦСКА 1948, а Берое гостува на временния водач Черно море.

Първо полувреме

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро излязоха със специални фланелки с лика на Петър Хубчев. От ЦСКА подкрепиха ветерана с битката си с коварна болест! Срещата започна и с минута мълчание на 11-годишния Венци, който загина по-рано през седмицата в трагичен инцидент в Русе. 

В 5-тата минута Радослав Гидженов временно спря играта, за да бъде аплодиран Петър Хубчев от футболисти, треньори и фенове. 

ГОЛ! В 18-тата минута гостите се възползваха от първото си статично положение в срещата, за да открият резултата. В наказателното поле Юга отклони кълбото към Назон, а вторият не остави шансове на Ачинели за 0:1!

ГОЛ! Само 120 секудни по-късно Естрада навлезе в наказателното поле и опита да стреля, но бе бе спрян от няколко съперникови играчи. Кълбото бе избито успешно, но то се оказа в Естрада. Норвежецът със страхотен удар удвои преднината за "червените" - 0:2!

Едни от най-опасните ситуации на домакините за първите 45 минути дойдоха в самия край на частта, но Бусато реагира успешно. 

Второ полувреме

С намеса на бразилския страж на "червените" започна и втората част, когато заралии опитаха "от съблекалнята" да намалят пасива си срещу ЦСКА. 

ГОЛ! В 63-тата минута Линдсет напомни за себе си след неубедителното си представяне в последно време. Норвежецът получи ниско центриране от Хайнц, за да прати кълбото в мрежата на Ачинели. Полузащитникът успя да вкара топката между краката на стража. 

В 73-тата минута домакините успяха да намалят чрез Говея, но от нередовна позиция. Попадението моменално бе отменено поради засада. 

Стартови състави 

Берое: Ачинели, Каскардо, Рамос, Селест, Скуадроне, Говеа, Политино, Вълков, Ласо, Сийас, Ягуачи;

ЦСКА: Бусато, Турицов, Вион, Назон, Естрада, Кареасо, Линдсет, Хайнц, Юга, Петров, Кордоба;

Преди мача

Футболистите на ЦСКА са поставени под сериозно напрежение, тъй като феновете негодуват от слабите резултати до този момент - 2 победи, 3 ремита и 1 загуба,а тепърва предстоят битките срещу големи съперници. 

В Стара Загора настроенията са по-положителни, предвид слабия изминал сезон и представянето на южноамериканската селекция през последните седмици. Заралии може да се похвалят с 4 победи, 1 реми и 2 поражения досега. 

Последното гостуване на ЦСКА срещу Берое предизвика огромно настроение сред запалянковците, тъй като бе първи кръг от пролетния полусезон на миналата кампания. Тогава водените от Саша Илич "армейци" се наложиха драматично с 4:1, макар че допуснаха първото попадение. Тогава головете на гостите паднаха след 70-тата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички