В Колумбия "гръмнаха": ЦСКА договори талантлив защитник с любопитни условия (СНИМКА)


В Колумбия "гръмнаха": ЦСКА договори талантлив защитник с любопитни условия (СНИМКА)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

10108 0

ЦСКА продължава силната си офанзива на пазара по време на летния трансферен прозорец. "Армейците" за пореден път погледнаха към Южна Америка, където изглежда съумяха да договорят ново попълнение.

31-кратните шампиони на България са постигнали споразумение с колумбийския защитник Браян Кордоба. Това информира авторитетният местен журналист Пипе Сиера с публикация в социалните мрежи.

Сделката

От нея става ясно, че двете страни са останали доволни от преговорите, които завършили успешно. Очаква се съвсем скоро футболистът да отлети за София, където окончателно да подпише. 

Най-вероятно 23-годишният бранител ще акостира на стадион "Българска армия" под наем. В контракта ще съществува и възможност за откупуване на правата му, но с условие 50% от евентуална следваща продажба да отиде в касата на бившия му клуб.

Кой е Браян Кордоба?

Колумбиецът към момента е играл единствено в своята родина. Той е кадър на академията на Атлетико Насионал и се подвизава на поста централен защитник. Преминава през Онсе Калдас, а през изминалия сезон носи фланелката на Америка де Кали.

С настоящия си тим записва 23 мача (или 2000 минути игра) през изминалия сезон. Авторитетното издание "Transfermarkt" оценява възможностите му на около 450 хиляди евро. Има афинитет към играта с десен крак и е висок 1.91 м.

Междувременно се появи информация, че "червените" са договорили и желан дълги години играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички