В Италия за Антов: Един от най-добрите млади бранители в Европа, прилича на Милан Шкриниар


В Италия за Антов: Един от най-добрите млади бранители в Европа, прилича на Милан Шкриниар
Снимка: Getty Images/Guliver

1624 0

Безспорно най-горещата новина у нас след затварянето на зимния трансферен прозорец за голяма част от европейските първенства е продажбата на звезда на ЦСКА в Италия. Не става въпрос за спрягания Али Соу, а за най-младия капитан в историята на клуба - Валентин Антов. Роденият през 2000 година футболист се озова под наем в елитния италиански Болоня, като договорът му е за наем до лятото, но клубът ще има и опцията да го откупи напълно след това. 

Медиите на Ботуша определено останаха леко изненадани от трансфера на българина, но една от тях не пропусна да го залее с много комплименти. Става въпрос за престижната "Скай Итали". Изданието не спести нищо хубаво на младока, като направи и сравнение с централния бранител Милан Шкриниар, който играе в Интер.

"Изненадващ ход в последния ден от трансферния прозорец за Болоня, който привлече Валентин Антов от ЦСКА. Важно подсилване за отбора, който привлече един от най-добрите и обещаващи млади защитници в Европа. Стълб в отбраната и капитан на българския отбор въпреки че е роден през 2000 година, Антов вече е придобил важен опит, играейки в много мачове от шампионата, в европейските клубни турнири, както и за националния отбор, където направи своя дебют на едва 18 години.

Представлява прототипа на модерния централен бранител, чиито характеристики изискват за защитата в Болоня. В Италия, заедно с невероятен бивш бранител като Синиша Михайлович, той може да извървя своя път и определено да се установи сред големите в европейския футбол" - започва изданието.

След това "Скай Итали" разказва за пътя, който Антов е извървя. Описват, че е много скромен и че има желание да постига целите си, как през 2013 година се присъединил към семейството на ЦСКА и започнал да пише историята си. Първи мач на 19 август 2015 година за Купата на България срещу София 2010, където става най-младият играч в историята на клуба - 14 години 9 месеца и 10 дни. Напомнено е, че тогава той получава и лентата за последните 25 минути от мача в символичен жест.

Напомнено е за контузията му, която го вади от игра за доста време, както и за дебюта в елита през сезон 2018/19 срещу Верея. Разбира се, не е пропуснато да се отбележи, че Антов официално стана капитан през миналото лято в ЦСКА, което е описано като кулминацията в пътешествието му. В Италия пишат и че е избран за най-добрия български защитник и че остава втори след Димитър Илиев от Локомотив (Пловдив) за подреждането за най-добър играч у нас.

"Антов е роден полузащитник, но с годините открива идеалната си позиция - в центъра на защитата. Той е много добър в организирането на играта, с техиката си помага в изграждането на атаките. Понякога влиза в рисковани пробиви, вярвайки в уменията си. Той е добър и в опазването и има добро чувство за позициониране. Винаги е фокусиран, играе добре във въздуха и прави добри шпагати.

Има силна физика със сравнително добра скорост. Показателите му напомнят на Милан Шкриниар. Той има 76 мача за ЦСКА - 55 за шампионата, 17 в Лига Европа и 4 в Купата на България" - написаха още от "Скай Итали".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички