В Хърватия определиха ЦСКА като "футболен Франкенщайн"


В Хърватия определиха ЦСКА като "футболен Франкенщайн"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5599 0

В Хърватия обърнаха сериозно внимание на ЦСКА, а повод за това е, че "червените" може да се изправят срещу Осиек във втория кръг на Лига Европа, ако в първия отстранят черногорския Титоград. Хърватското издание "Дневник" обяснява пътя на ЦСКА и го определиха като "футболния Франкенщайн".

"ЦСКА-София, заедно с Левски, са двата най-големи български клуба в историята. През последните години обаче ЦСКА преминава по необичаен път от фалит до изчезване и изкачване отново на върха на българския футбол", пише изданието.

"Преди четири години те бяха изхвърлени в третото ниво поради натрупаните дългове. Играха там, защото не можеха да получат професионален лиценз. превърнаха се в първия аматьорски отбор спечелил Купата на България. Това е и последният им трофей, тъй като скоро след това те официално фалираха.

Въпреки това, клубът скоро се „възкреси“ като истински футболен Франкенщайн. Всъщност става въпрос за бившия клуб Чавдар Етрополе, на когото инвеститорът Гриша Ганчев промени името си на ПФК ЦСКА 1948 г., а след това направи сливане с бившия си клуб Литекс.

Творението получи лиценз и се появи в българския футболен елит. Интересното е, че друг наследник на ликвидирания велик клуб на име ФК ЦСКА 1948 се появи, а през миналия сезон завърши на четвърто място във Втора лига, така че не е невъзможно скоро двете ЦСКА да се изправят едно срещу друго", пише още хърватския "Дневник". Завършват материала си с описание на последния сезон в Първа лига, когато "червените" до последно се бореха с Лудогорец, но в крайна сметка останаха на втора позиция.

Вижте повече подробности за първия съперник на ЦСКА - в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички