В ЦСКА ще заработят рекордни премии, ако победят Базел и влязат в групите на Лига Европа


В ЦСКА ще заработят рекордни премии, ако победят Базел и влязат в групите на Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

24110 0

Българският вицешампион ЦСКА е съвсем близо до това да влезе в груповата фаза на Лига Европа - постижение, което не е записвано в последните 10 години от "армейците". Те обаче ще имат изключително тежко изпитание.

"Червените" се изправят срещу гранда на Швейцария - Базел, който е редовен участник в груповата фаза на Лига Европа или дори тази на Шампионска лига. За такъв сблъсък е излишно да се говори за допълнителен стимул, защото престижът е огромен, но все пак - не трябва да се подценява и финансовата гледна точка.

"Тема спорт" информира, че в ЦСКА ще има рекордно високи премии при успех. Това до голяма степен се дължи на факта, че от УЕФА значително увеличиха финансовите инжекции за втория по сила европейски клубен турнир. "Армейците" вече спечелиха малко над 1 милион евро, а при успех ще заработят 3,7 милиона евро.

За сравнение, последният път, в който ЦСКА се класира за групите на Лига Европа, финансовата награда бе едва 1 милион евро. Тогава през 2010-а година футболистите на треньора Гьоре Йовановски си разделиха по 10 хиляди евро на човек.

Групата на ЦСКА вече замина за Швейцария за мача с Базел. На тръгване старши треньорът Стамен Белчев разкри какви са шансовете на ЦСКА за успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички