Юношите на ЦСКА засилиха натиска над Ел Маестро с голове при голяма драма с Литекс (ВИДЕО)


Юношите на ЦСКА засилиха натиска над Ел Маестро с голове при голяма драма с Литекс (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

12684 0

ЦСКА стартира 2024 г. с победа над втородивизионния Литекс с 5:3! Приятелската среща се проведе на базата в “Бояна” заради условията в Панчарево. Това обаче под никаква форма не попречи на двата тима да спретнат страхотно шоу пред медиите, след като фенове не бяха допуснати по желание на БФС.

Възпитаниците на Белчев си свършиха работата

По непотвърдена информация - студеното време в петък е провалило плановете на 31-кратните шампиони да излъчват срещата на живо. Така феновете не успяха да проследят изявите най-вече на любимите им юноши, които тренират под ръководството на Стамен Белчев и рядко получават шанс от Ел Маестро - Марк-Емилио Папазов, Илиан Антонов и Георги Чорбаджийски.

Първите двама имаха щастието да се разпишат и отново се представиха на високо ниво в контроли, подобно на лятната подготовка. Юношата на Левски дори стартира с Георги от самото начало, но братът на бившия капитан Божидар Чорбаджийски бе сменен на почивката. Антонов пък бе включен на почивката. 

Най-интересно в "Бояна" беше през първото полувреме, когато цели пет попадения паднаха между втората минута и изминаването на първия половин час. Шедьовърът в цялата среща бе дело на Дюкенс Назон в 23’, а Папазов откри след само 120 секунди игра. Попадението на Антонов пък падна само 10 минути след появата му на терена. 

Утре ЦСКА ще получи почивка, а в неделя лети за Турция, където ще се проведе основната част от зимната подготовка. Там клубът ще изиграе общо 4 контроли, а на четвърти февруари ще се завърне на българска земя: 

20.01. ЦСКА – Корона Келце

25.01. ЦСКА – АС Трактор

30.01. ЦСКА – Тренчин Словакия

03.02. ЦСКА – Бохемианс 1905 

04.02. – Завръщане в България;

Първо полувреме

ГОЛ! Символичните домакини успяха да поведат с едно от първите си опасни положения. След 120 секунди игра звездата на дубъла - Марк-Емилио Папазов откри за 1:0 с точен удар от границата на наказателното поле!

ГОЛ! Още в шестата минута гостите съумяха да изравнят след корнер. Възпитаниците на Ел Маестро не се ориентираха в ситуацията и Иван Иванов засече центрирането на Илиян Капитанов. Първият успя да изравни след точния удар с глава за 1:1!

ГОЛ! 31-кратните шампиони отново взеха преднина след точно изпълнена дузпа от най-скъпото попълнение на клуба за всички времена - Матиас Фаетон! Гвадалупецът се нагърби с изпълнението в 22', след като Дюкенс Назон бе съборен в наказателното поле и Станимир Тренчев посочи бялата точка - 2:1!

Фаетон преодоля Алекс Божев

ГОЛ! След 60 секунди самият хаитянин успя да добави името си сред реализаторите. Той действа индивидуално и след добри действия отляво не остави шансове на младежкия национал - Алекс Божев... 3:1! 

ГОЛ! Гостите не останаха длъжни на елитния тим и реализираха втори гол във вратата на Димитър Евтимов. Той падна след половин час игра и бе дело на Георги Стайков. Българинът се възползва от развитото нападение на съотборниците си отляво и завърши ниското центриране с попадение в десния ъгъл на резервния "червен" страж - 3:2!

В оставащите минути до почивката Юга бе авторът на едно от най-опасните положения, но опитът му премина покрай вратата.

Второ полувреме

Нестор Ел Маестро заложи на коренно различен състав през втората част и от самото начало замени всички, с изключение на Станислав Шопов, Марк-Емилио Папазов и Сейни Санянг.

ГОЛ! Юношеският национал на България Илиан Антонов се оказа най-съобразителен в 56-ата минута и реализира първия гол след почивката. Той необезспокояван засече центрирането на Хайнц отляво - 4:2!

ГОЛ! Напрежението цареше до последно в "Бояна", след като Кингзли Бучи бе забравен от отбраната на ЦСКА и успя да намали до 3:4 към 78-ата минута!

ГОЛ! Крайното 5:3 оформи Джонатан Линдсет в последната минута. 

Стартови състави

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 3. Сейни Сенянг, 21. Амос Юга, 16. Георги Чорбаджийски, 8. Станислав Шопов, 11. Матиас Фаетон, 24. Марк-Емилио Папазов, 9. Дюкенс Назон

Литекс: 1. Алекс Божев, 3. Александър Ангелов, 15. Иван Пенев, 5. Михаил Минков, 14. Галин Ташев, 16. Иван Иванов, 4. Георги Стайков, 8. Евгени Игнатов, 10. Виктор Василев, 11. Сулеман Абдулганию, 23. Илиян Капитанов

Преди двубоя

ЦСКА даде старт на зимната си подготовка в края на миналата седмица. Футболистите минаха успешно медицински прегледи и продължиха да тренират на базата в Панчарево. Поради заледяване и като предпазна мярка обаче "червените" решиха срещата с Литекс да се изиграе на базата в Бояна. От БФС се съгласиха, но забраниха присъствието на фенове.

Така "червените" ще изиграят първия си мач, макар и приятелски, за годината. 2 дни след него те се насочват и към същинската част от подготовката си за пролетния дял в родния шампионат. 31-кратните шампиони отлитат за турския курорт Алания. 

Там възпитаниците на Нестор Ел Маестро ще тренират на високи обороти, а освен това имат и насрочени още 5 контроли. Последната такава е отново на родна земя, срещу Септември на 10-ти февруари. Следват още няколко дни на занимания, след което, на 17-и февруари, ЦСКА подновява сезона с домакинство над Ботев Враца. В двубоя с Литекс участие най-вероятно ще вземе и единственото до момента ново попълнение Улаус Шкаршем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички