Големи промени, мачове, трансфери: Пълният ПЛАН на ЦСКА и Ел Маестро за зимната подготовка


Големи промени, мачове, трансфери: Пълният ПЛАН на ЦСКА и Ел Маестро за зимната подготовка
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6055 0

ЦСКА дава старт на зимната си подготовка в първата седмица от новата година. В петък (05.01) "армейците" се събират на клубната база в Панчарево, където с лека тренировка започват дългия си и изморителен лагер.

Как започват "червените"?

Първо възпитаниците на Нестор Ел Маестро ще проведат занимания на ниски обороти. Това ще се промени от неделя, когато се очаква всички липсващи да са вече на линия. Играчите ще преминат медицински прегледи, за да е ясна кондицията им след дългата почивка.

Още: Въпреки спада си в ЦСКА: Дюкенс Назон фаворит за престижна награда в Хаити

В понеделник отборът ще проведе открита за медиите тренировка, а малко по-късно треньорът Нестор Ел Маестро ще говори публично относно плановете за подготовката, селекцията и целите на клуба.

Преди заминаването си, "червените" имат насрочена контрола с Литекс. Тя ще се проведе на 12-ти януари на Панчарево, като часът още не е уточнен.

Още: Голям трансфер? Предложиха Християн Петров от ЦСКА на Глазгоу Рейнджърс

Лагерът в Турция

На 14-и януари 31-кратните шампиони отлитат за Турция. В местния курорт Алания родният тим ще прекара 22 дни. В тях, освен занимания на много високи темпове, ще се проведат и 4 контроли.

Първата такава е срещу укаинския Черноморец Одеса, който е насрочен за 20-ти януари. Следват приятелски мачове с австрийския Щурм Грац (25.01), полския Видзев Лодз (30.01). Програмата в южната ни съседка приключва с проверка срещу ирландския Бохемианс на 3-ти февруари.

Какво следва?

Ден по-късно "армейците" летят обратно към столицата, където ще продължат подготовката си. За 10-ти февруари е насрочена финална контрола преди подновяването на шампионата. Тя ще бъде срещу лидера във Втора лига Септември.

Още: Играчите на ЦСКА получили накуп премиите си от есента точно преди Нова година

Всички приятелски мачове на ЦСКА:

  • 12 януари ЦСКА – Литекс
  • 20 януари ЦСКА – Черноморец Одеса
  • 25 януари ЦСКА – Щурм Грац
  • 30 януари ЦСКА – Видзев Лодз
  • 3 февруари ЦСКА – Бохемианс
  • 10 февруари ЦСКА – Септември София

Планът на Ел Маестро

Наставникът на "червените" планира изцяло да промени облика на своя отбор. Пред ръководството на ЦСКА той е дал обещание, че ще направи всичко възможно тимът да заиграе много по-атакуващ футбол.

Още: Греда за ЦСКА: Родни тимове объркаха част от плановете на "армейците" за зимата

За да се случи това, специалистът ще внесе промени в стратегията на своите възпитаници. Напълно възможно е треньорският щаб да промени и схемата на игра на "армейците", залагайки повече на фланговете в нападение. Именно липсата на чисти крила в нея доведе до много критики от страна на фенове и анализатори.

Обратно в Първа лига

След приключването на зимната подготовка предстои и дългоочакваното завръщане на първенството. В първия кръг от пролетния дял "червените" ще се изправят срещу Ботев Враца.

Предвид предстоящата реконструкция на стадион "Българска армия", срещата ще се състои на националния стадион "Васил Левски". Тя е насрочена за 17-и февруари.

Още: Ел Маестро обещал: Ще направи ЦСКА много атакуващ тим на зимната подготовка

ЦСКА на трансферния пазар

Близо месец след паузата в родния шампионат от стадион "Българска армия" няма ни вопъл, ни стон относно зимната селекция на тима. Въпреки това, за почти сигурна се счита раздялата с двама футболисти. Лазар Туфегджич и Бисмарк Чарлс не попадат в плановете на "червените" и най-вероятно ще си тръгнат съвсем скоро.

31-кратните шампиони ще купуват умерено, залагайки на качеството пред количеството. Твърди се, че вече договорени са норвежкият халф Фабиан Шнелхард, както и бразилец с европейски паспорт. В полезрението на "армейците" попадат също играчи от Португалия, Франция, Нидерландия, Австрия, Белгия и Бразилия. 

Още: ЦСКА опитва да уреди поне двама нови преди старта на зимния си лагер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички