Юлиян Инджов се оттегли от ЦСКА, спрягат китайци за нови акционери


Юлиян Инджов се оттегли от ЦСКА, спрягат китайци за нови акционери
Снимка: БГНЕС

3988 0

Изключително любопитни новини бяха разпространени около ЦСКА и по-конкретно около собствеността на клуба. Един от собствениците - Юлиян Инджов, се оттегля от клуба, като това обяви самият той.

"Да, смятам да прехвърля акциите си в ЦСКА на Гриша Ганчев. Няма конкретна причина, ще прехвърля акциите си”, заяви Инджов пред "Спортал". Той осигурява 50% от издръжката на клуба.

Това изглежда логично развитие след събития през последните дни. Първо той прехвърлил дружеството "Арена ЦСКА" на Гриша Ганчев, което се смята, че е свързано с построяване на нов стадион на "червените". Бе разпространена и информацията, че Милко Георгиев, който е сред приближените на Инджов, също вече не е част от клуба.

Според информация на "Блиц" пък мощна китайска фирма ще закупи част от акциите на ЦСКА, като вече има постигнато споразумение с настоящото ръководство на "червените". Много е вероятно именно те да вземат дяла на Юлиан Инджов. Китайците планират да участват в строежа на новия стадион на „червените”, с който България ще кандидатства за домакин на Европейското първенство по футбол през 2028 година, както и на Мондиала през 2030 година.

Повече подробности около информацията за новия стадион на "червените" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички