Юлиян Инджов: Давам акциите на феновете за 1 лев!


Юлиян Инджов: Давам акциите на феновете за 1 лев!
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1695 0

Давам на феновете своите акции на стойност 1 млн. евро за 1 лев. Моля и Томов, и Петър Манджуков да направят същото. В разговор с мен Манджуков пое тази отговорност. Остава и Томов да се съгласи.

Това заяви Юлиян Инджов в разговор по БНТ.

"Донесъл съм пълномощно. Подписвам го публично. Упълномощавам феновете да упражняват всички права по собствените ми акции на ЦСКА, да използват гласовете си и да ги продават. Упълномощаваме феновете, а те трябва да излъчат представители, които да получат пълномощно.

След това феновете се събират в понеделник на стадиона и започват да минимизират заемите от кредиторите. Опитват се фда дискутират вземанията на кредиторите. В тяхна помощ влизат одитори, които проучват финансовото състояние и подготвят финансовия отчет, необходим за лиценз. Изяснява се колко милиона са задълженията на футболния клуб. Феновете решават кого да поканят в ЦСКА като управляващ, включително да купи отново акциите с обещанията да инвестира в това дружество. Феновете правят конкурс, в който излъчват колкото решат акционери. И аз бих водил разговори. Днес се отказвам от приблизително 1 млн. евро в полза на ЦСКА. Никога няма да поискам да ми го върнат. И Петър Манджуков каза същото. Някой трябва да даде пример", предложи вариант Инджов.

"Не може да се дискутират задълженитя към НАП, които са към 11 млн. лева но останалите, към кредиторите, могат да се редуцират. Никой не знае колко са задълженията на клуба. ЦСКА отива във „В” група и губи цялата си история. Чакам отговор не само от Томов, но и от останалите кредитори на ЦСКА за това да предоставят акциите си на феновете", каза Инджов.

"Като акционер проверих в БФС каква е цифрата, която трябва да бъде платена за получаване на лиценз. В деня, в който питах тя бе 1,8 млн. лв. Помолих в понеделник Александър Томов и Александър Тодоров да гаворят с кредиторите на клуба да подпишат документ за намаляване на вземанията. Не видях документи, където цифрата да е редуцирана до 800 000 лв", разказа той за най-наболялия борч на "червените".

"ЦСКА не може да разчита на самоотвержени пожертвования на феновете. Няма да се спасят с техните средства", допълни той.

"Няма предварителна подготовка за подготвяне на документите за получаване на лиценз на 31 март. Необходимо условие е и изготвяне на финансов отчет. Опитах се да открия, но не намерих такива документи, от които човек да види този отчет. Той не е таен, би трябвало да се публикува", сподели мотивът си да се откаже от клуба той.

"От ноември 2014 г. съм акционер в ЦСКА. Виждал съм проектобюджет, който бе необвързан. Приходната и разходната бяха необвързани и подлежаха на дообробатока", сподели той.

Приходната част на клуб от като ЦСКА и Левски е не повече от 3 млн. лева годишно. Тя идва от билети, реклами, ТВ-права, артикули. Разходната част я знаят само Томов и Тодоров, но по мои сметки е не по-малко от 12-13 милиона. Дефицитът може да достигне дори 10 млн. лева", коментира Инджов. 

"Причината да се откажа с манджуков е чисто принципна. Като строител първата ми работа е да си огледам площадката. Затова исках време за одит. В това време стана ясно, че ЦСКА е едно блато. Човек не може да строи върху блато. То трябва да се пресуши и изгребе. За това се изисква време, усилия и желание. В тази посока трябва да се върви, за да оцелее този клуб", каза още Инджов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички