УЕФА се произнесе по казуса "обединение между Литекс и ЦСКА"


УЕФА се произнесе по казуса "обединение между Литекс и ЦСКА"

2015 0

Няма никакъв проблем отборите Литекс и ЦСКА да се слеят в един и ловчанлии да изчезнат като клуб. Единствената санкция към новия отбор ще бъде лишаване от участие в европейски клубни турнири в следващите 3 години.

Това са разкрили от БФС за "Нова телевизия", като родната централа е изпратила запитване за сливането между двата отбора. Отговорът от УЕФА не е закъснял, въпреки че до момента няма представители на ЦСКА и Литекс, които да се говорили по темата.

За да стане обединението, ще бъде направена регистрация на нов отбор, като практиката в УЕФА в такива случаи е отборът да бъде обявен за нов член на организацията. Поради тази причина дори даден тим да се класира за Европа, той три години няма право да участва в турнирите под егидата на УЕФА.

В следващите няколко дни се очаква да има развръзка по казуса с ЦСКА, тъй като вече окончателно сегашното дружество няма да вземе лиценз за "А" група.

Според информация на Sportline.bg, пък представители на Литекс и ЦСКА разпитват неофициално членове на БФС как е най-правилно да се подходи към обединението на двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички