УЕФА разреши на ЦСКА да продава играчи


УЕФА разреши на ЦСКА да продава играчи

1908 0

ЦСКА ще може безпроблемно да продава футболисти и през следващите два трансферни периода въпреки наложената забрана от УЕфА заради неспазване на финансовия феърплей, пише „7 дни спорт". Веднага след като от Нион обявиха санкцията, международният отдел на ЦСКА е пратил писмо, за да получи разяснения за рестриктивните мерки, които трябва да предприеме.

На практика УЕФА забранява на ЦСКА само да купува футболисти в следващите два трансферни периода. Това се прави, за да могат „червените“ по-бързо да влязат в необходимите финансови параметри. Забраната не се отнася за експорта. Нещо повече, подобни изходящи трансфери са препоръчителни за отбори във финансова криза. Това ще им позволи първо да изкарат свежи пари, с които да чистят дългове, а освен това и да намалят фонд „работна заплата".

Точно разяснението от УЕФА е накарало Стойчо Младенов и Александър Томов да се откажат от две планирани сделки до края на отминалия август. Едната от тях - тази за Тони Силва, ще бъде осъществена на спокойствие през зимата. Освен това Младенов вече ще внимава повече с продажбите, тъй като няма възможност да привлича нови състезатели. Това ще е причината и през зимната пауза за първи път от много време насам да няма освободени играчи от Борисовата градина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички