Стоян Колев: ЦСКА не отстъпва на Лудогорец


Стоян Колев: ЦСКА не отстъпва на Лудогорец

13350 0

Едва ли има друг отбор в "А" група, чийто треньорски екип да е съставен изцяло от бивши играчи на тима. Но в ЦСКА е така. Заедно със Стойчо Младенов работят Анатоли Нанков, Тодор Янчев, Стойчо Младенов младши и от няколко седмици - Стоян Колев. Той замени Пауло Грило като треньор на вратарите, но въпреки това остава и като действащ състезател. "Меридиан мач" потърси Колев за интервю. Ето какво каза той:

Г-н Колев, вече няколко седмици сте треньор на вратарите. Как се чувствате на новия си пост в ЦСКА?

- Добре, разбира се. В момента съвместявам две неща - освен че съм треньор на вратарите, все още съм действащ състезател. Просто преценихме, че е по-добре да продължа кариерата си, тъй като в момента е такъв период, в който не може да се намери класен вратар.

Колко време ви бе нужно да приемете предложението на Стойчо Младенов да станете треньор на вратарите?

- Не ми бе много трудно да приема предложението. Все пак съм на такава възраст, на която няма да играя редовно. Въпреки че съм на нов пост в клуба, аз винаги ще продължавам да се старая по време на тренировките, за да бъда готов да помогна на отбора във важен момент.

Възможно ли е да се пуснете в някой официален мач до края на сезона?

- Не знам, ще видим. Аз държа постоянно будни и под напрежение Якуб Дивиш и Анатоли Господинов, защото те имат нужда от това. Всичко обаче зависи от ситуацията, а и засега Якуб се представя силно.

До зимата ли ще продължите своята активна кариера?

- Всичко зависи от привличането на нов вратар. През зимата е възможно да се вземе нужният класен страж. Ако това се случи, аз ще остана само треньор.

В щаба на Стойчо Младенов се събрахте само истински цесекари като Анатоли Нанков, Тодор Янчев и Стойчо Младенов младши...

- Така е, наистина. Всеки един от нас осъзнава какво е ЦСКА и дава всичко от себе си за доброто на отбора. А това е много важно. Аз лично се чувствам страхотно да работя с този екип.

Не те ли е яд, че през твоята кариера не изигра повече мачове за ЦСКА?

- Така е пожелала съдбата, но по-важното е, че всичките ми престои в ЦСКА са били страхотно изживяване за мен. През годините имах възможност на три пъти да се върна на "Армията", но това по една или друга причина не се случи. Но не съжалявам за нищо, защото и в другите отбори, в които съм играл, съм прекарал отлични години. Ето че се върнах в ЦСКА в най-точния момент, а сега вече съм и треньор на вратарите.

Откога имате треньорски лиценз?

- От около година. В момента мога да бъда треньор на вратарите на всеки един отбор в "А" група.

Може ли според вас Якуб Дивиш да замести Раис М'Боли?

- Раис е вратар от световна класа. Това го видяхме по време на Мондиал 2014 в Бразилия. Да, понякога правеше грешки, но, кажете ми, кой вратар е безгрешен? Пожелавам му успех във Филаделфия Юниън.

Какво би казал за Дивиш и третия вратар Анатоли Господинов?

- Дивиш наистина започна добре. Надявам се да продължава по този начин. Той може да се представя още по-добре и един ден по подобие на Раис М'Боли да заиграе в богат клуб. Мога да кажа, че бъдещето е пред Анатоли Господинов. Това момче има качествата, но трябва да работи здраво, за да бъде един ден титулярен вратар на ЦСКА.

Как ви се отразяват постоянните слухове, които витаят около ЦСКА?

- За никого не е тайна, че имаме проблеми. Но Александър Томов се справя. Това е истината - той успява. Да, има забавяния, но знаем, че в тази криза много трудно се намират свежи финанси. Въпреки това лека-полека ЦСКА стъпва на краката си. Не е лесно, но нашият президент дава всичко от себе си, за да се оправят нещата. Дай Боже, това да се случи.

В момента ЦСКА е лидер в класирането. Може ли отборът да стане шампион?

- Истината е, че ние изградихме много добър отбор, който не отстъпва игрово на Лудогорец. Да, те ни победиха в прекия мач, но ние създадохме много положения. Колкото не сме създавали в предишните дербита между двата отбора. През лятото бяха привлечени класни играчи, които вдигнаха нивото на тима. Освен че побеждаваме, вече играем хубаво, а това се харесва на нашите фенове. Според мен, ако бяха останали двама или трима играчи от миналия сезон, сега щяхме да имаме още по-голям точков актив и щяхме да сме по-силни. Силно се надявам да задържим позицията, на която сме в момента, до края на сезона.

Как би коментирал Деня на отворените врати на "Армията"?

- Аз лично се почувствах страхотно. След като ние пристигнахме на стадиона, някъде около обед, настроението наистина беше приповдигнато. Да видиш как децата се радват на футболистите и треньорите е удивително. Така се прави навсякъде в Европа/ Дори още когато играех в Черноморец, се правеше Ден на отворените врати и също изживяването беше отлично. Щастлив съм, че зарадвахме феновете ни и в самия мач с Металург (Донецк), тъй като те са сериозен отбор, а ние ги победихме.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички