Убиват амбицията на Божков да остави ЦСКА в "А" група?


Убиват амбицията на Божков да остави ЦСКА в "А" група?

1972 0

Анонсираното сливане на ЦСКА и Литекс и оставането на "червените" в "А" група може да се провали. Причината за това е разпоредба на Бъгалрския футболен съюз, която ще попречи на новия отбор да остане в елита. 

В "Правилник за статута на футболните клубове - членове на Бъгалрския футболен съюз" е заложена точка в член 31. В нея подробно е описано, че издаден лиценз се отнема при смяна на седалище, промяна на име, промяна на клубни цветове и продажба на акции

Ето и какво гласи точка 3 от член 31 в Правилника: 

(3) Съществени промени в правната форма на клуба, като: а) промяна на седалище – в населено място извън територията на областта, съгласно административно- териториалното деление на страната; б) промяна на име – без запазване на връзка със съществуващото; в) промяна в основните клубни цветове; г) продажба на акции/дялове между отделни клубове, с което може да се получи несъстезателно предимство за тях; по време на съответния период по ал. 2, се смятат за прекъсване на членството. В тези случаи клубът не се допуска до участие в лицензионната процедура, съответно полученият лиценз се отнема.

От БФС все пак могат да се позоват на чл.4, където пише, че Изпълкома има правото да суспендира по свое усмотрение тези изисквания. Важното в случая ще е становището на УЕФА.

Пълният правилник вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички