УЕФА праща свой човек в София, за да провери дали има държавна намеса във футбола


УЕФА праща свой човек в София, за да провери дали има държавна намеса във футбола
Снимка: БГНЕС

1420 0

От УЕФА са изпратили свой високопоставен служител с мисия в София, а именно да разнищи въпроса има ли държавна намеса в делата на футбола.

Неговото пристигане съвпада и със заседанието на Изпълкома на БФС, което е в четвъртък, твърди dir.bg. В същия ден у нас ще дойде Тиери Фавр, който е ръководител на отдела за Развитие на националните асоциации, както и един от двигателите на програмата "Хеттрик", която достига до всички европейски федерации.

Tой ще има разговор с временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, за да се информира за процесите около българската федерация. Интересните въпроси за него са дали е имало намеса от държавни органи при взимането на решенията за оттегляне на ръководството на БФС, както и около водените разследвания и полицейски акции в централата на футболната ни федерация.

В петък Фавр ще пътува от София заедно с българската делегация за Букурещ, където ще е жребият за груповата фаза на Евро 2020. Той познава отлично хората в ръководството на нашия футбол от години и именно затова е избран от УЕФА да провери ситуацията с оставките и внезапните промени около играта у нас.

А защо преди дни от полицията отново влязоха в офисите на БФС - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички