Треньорът Стойчо изсърба надробеното като играч


Треньорът Стойчо изсърба надробеното като играч

3149 0

Треньорът Стойчо Младенов е на път да изсърба всичко онова, което футболистът Стойчо Мласенов надроби във вечното дерби. Крилото беше част от най-бития от Левски отбор на ЦСКА в средата на 80-те години. Сега наставникът създаде отбор, който пък хвърля на "сините" бой, какъвто те не помнят в историята си.

Като играч Стойчо записа 7 поредни загуби от Левски, като взе участие във всички онези двубои. Вината на Младенов за пораженията е сериозна. Той не само няма вкаран гол в тях, но и в 4 от 7-те срещи дори не отправя удар към вратата. Закономерно пък в само 3 от мачовете ЦСКА вкарва почетни попадения.

Особено болезнена за Младенов е загубата на 3 юни 1984 година. Тогава на "армейците" им върши работа и хикс в последния кръг срещу Левски, за да станат шампиони. Точно Стойчо може да даде друг наклон на двубоя в 18-ата минута, но пропуска лице в лице с Борислав Михайлов. След това Емил Спасов бележи първото попадение за "сините", а по-късно мачът завършва 3:1 и Левски става шампион.

Интересното е, че всички онези победи на левскарите в серията им носят някакви трофеи. Сегашната серия на Младенов не му е донесла още нищо. Миналия сезон 4-те победи над "сините" бяха достатъчни само за второто място. По-различно е обаче сега. Ако Стойчо бие още веднъж съперниците си в плейофите, не само ще изравни серията от 7 поредни успеха, но и най-вероятно тазсезонният бой по Левски ще донесе на ЦСКА шампионската титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички