Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов преди мача с Рома: Излизаме за трите точки!


Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов преди мача с Рома: Излизаме за трите точки!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1529 0

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди утрешния мач на "червените" срещу Рома. Футболистите му ще се изправят срещу тима на Жозе Моуриньо в своята последна среща от груповата фаза на турнира Лига на конференциите, а наставникът на "армейците" сподели очакванията си за двубоя:

"Очакванията са да излезем, да се постараем и да извлечем максимума от този мач, за да спечелим трите точки", каза той и след това коментира новината, че фенове на ЦСКА са събрали парите за глобата, която БФС му наложи: "Благодарим за подкрепата и съпричастността на феновете. За това, което направиха. Не е нужно. Ще поговорим с тях и ще намерим точното решение за този казус. Не са длъжни да плащат за нещо, което аз нося отговорност. Благодаря им. В добро и лошо винаги ще бъдем заедно в името на ЦСКА".

"Трябва да се справим. Проблемите са от първия ден, в който съм в ЦСКА. Проблем за това непостоянство са контузиите. Креативните халфове, от които имаме нужда, отсъстват. Трябва да се справим и без тях. Имаме достатъчно състезатели. Ще сглобим състав, с който да се противопоставим максимално на Рома", обеща Младенов и допълни:

"Мотивацията ни е най-малкият проблем. Във всички мачове, в които участвахме, отборът излиза достатъчно мотивиран във всеки един мач. Проблемът е, че резултатите са лоши. Като игра се представяме добре във всички мачове. В определени моменти от игровото време дори в Рим, който загубихме, успяхме да надиграем Рома. Аз точно това поведение искам да видя и в утрешния мач и дано да не бъде 20 минути, а да бъде 90 минути. Трябва да покажем едно постоянство в играта. Това поведение трябва да видим на терена, за да спечелим една или три точки срещу Рома".

Старши треньорът на ЦСКА разкри и че състоянието на тревата на "Васил Левски" не е добро: "Ние не тренирахме на "Васил Левски", защото ние не пожелахме. Рома също не пожелаха. Състоянието на терена е отчайващо. Дано в следващите 24 часа да се постараят добре да почистят терена. Дано теренът да бъде на такова ниво, на каквото ще бъде мачът. Става въпрос за международен мач. Теренът трябва да бъде в безупречно състояние, а той в момента не е".

"Точно в този момент трябва да се показва любовта на стадиона. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута независимо дали е добър или лош. Когато сме заедно, когато 12-ият играч е на стадиона, ние сме изключително силни. Моето желание е с помощта на феновете да държим отбора на лимита на възможностите. Тогава ще постигнем това постоянство. Едно от нещата, които могат да ни помогнат е феновете да пълнят стадиона. Тогава се чувства по-боева обстановка. Когато има 25 или 30 хиляди на стадиона, се чувстваш по съвсем различен начин. Чувства се един психологически импулс", продължи Стойчо Младенов.

"От този мач не ни зависи селекцията. Аз съм напълно наясно от какво имаме нужда, за да подобрим качеството на отбора и да увеличим конкуренцията на определени позиции. Обсъждаме го с ръководството и шефовете. Възможно е Кери да не вземе участие повече през този сезон. Ние приемаме нещата такива, каквито са. От морална гледна точка ние нямаме право да го задържим, въпреки че се намираме в много тежка ситуация и точно хора като Кери и Варела са ни много необходими", допълни той, след като снощи стана ясно, че Греъм Кери е трябвало да напусне България.

"Италия не е България. Там има стратегия, която следват. Моуриньо е много голямо име в световния футбол. Подходът е коренно различен. Той има време и ще направи Рома още по-голям отбор с по-големи успехи. Той винаги постига успехи, където и да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист "от А до Я". Той изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит", завърши пресконференцията си Стойчо Младенов.

Мачът между ЦСКА и Рома е утре (9.12.) от 19:45 ч. и ще можете да проследите развоя му НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички