Трансферен удар за ЦСКА, уреден лично от Ганчев


Трансферен удар за ЦСКА, уреден лично от Ганчев
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4425 0

ЦСКА на Гришa Ганчев е много близо до привличането на нападател от Атромитос. Става дума за нигериеца Абиола Дауда, който има и шведски паспорт. Новината разкри гръцки мениджър пред Novsport.

Футболистът е роден през 1988 година. Този сезон той е изиграл 28 мача и е отбелязал 9 гола за тима, който върви четвърти в местното първенство и почти сигурно ще участва в Лига Европа следващия сезон. Последните си две попадения Дауда реализира вчера при успаха на Атромитос с 4:0 срещу Керкира.

ЦСКА се нуждае от типичен централен нападател, независимо дали Фернандо Каранга ще остане на "Армията" и през следващия сезон.

Преди да се премести в Гърция футболистът има пет сезона в шведския Калмар, два в Цървена звезда и три във Витес, където не му потръгва особено и е преотстъпван на шотландския Хартс и Атромитос, а от този сезон има постоянен договор с тима от южната ни съседка.

Дауда е наблюдаван многократно от скаути на ЦСКА. Тези дни в Гърция е синът на Гриша Ганчев - Данаил, който всъщност е направил предложението за трансфер на нигериеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички