Това не е ЦСКА, а една сбирщина


Това не е ЦСКА, а една сбирщина

2794 0

Играл съм и в ЦСКА, и в Монтана и с голям интерес изгледах мача между двата отбора за купата на България.Бях много учуден и изненадан от това, което показаха "червените", не просто заради резултата 2:1, с който бяха отстранени.

Не съм допускал, че чак до такава степен може да бъде подценен един мач. Играчите на ЦСКА явно не са добри професионалисти, щом си позволяват да подходят така и да загубят срещу отбор от "Б" група, пък макар бил той и лидерът в нея. Не може да бъдат немотивирани - на тях им се плаща, за да бъдат мотивирани.

Поведението на ЦСКА обаче не бива да обезценява прекрасния начин, по който Монтана проведе мача. Не мога да отлича нито един играч в техните редици, защото всички играха много добре. Имаха повече положения, 4-5 пъти излизаха сами срещу вратаря на ЦСКА. Ферарио Спасов е направил отличен колектив, в който няма звезди. Не знам точно колко "червен" град е Монтана, но наистина там има много фенове на ЦСКА, които със сигурност са били доста разочаровани. Когато аз играех в Монтана, на стадиона имаше винаги доста хора, но с такава игра каквато показват сега, със сигурност ще върнат публиката. Ако влязат в "А" група и се подсилят с 4-5 класни играчи, без никакъв проблем ще останат. но нека първо да влязат. Да, противопоставиха се на ЦСКА, но всички се обединяваме около мнението, че това не беше ЦСКА, а една сбирщина. И то състояща се от немотивирани чужденци. Мисля, че при регламент с реванши в следващите кръгове Монтана няма за има сили за повече сензации. Но и тази, която вече осъществиха, ще им осмисли тазгодишното участие. А купата не им е приоритет.

Някои обвиниха за головете вратаря на ЦСКА Якуб Дивиш. При първия не може да се отрече и майсторството на Антонов, докато при втория освен човека под рамката виновен е и Кукоч. Вярно е, че Дивиш увисна, но ако хърватинът бе изчистил, гол нямаше да има. А и той позволи на Сергей Георгиев да му чукне топката под носа. Истината е, че лошият терен изравнява силите, но тогава на преден план изпъкват качества като хъс, желание, дисциплина, каквито играчите на ЦСКА не проявиха. Все пак от един мач не трябва да отписваме тези футболисти. Маркиньос и Дивиш показаха в шампионата, че могат много повече.

Вината за отпадането на 95% е на футболистите и едва около 5% на Стойчо Младенов. Трябва да го оставят дълго време да работи, защото е доказал, че умее да постига успехи, когато е най-трудно. Второто място през миналия сезон е подвиг. След тази загуба в Монтана не очаквам напрежението в ЦСКА да се вдигне. Там то вечно си присъства. И може би е по-добре, защото както се видя, успокоението подейства зле в мача за купата. сега ЦСКА ще хвърли всички сили в първенството. И там обаче ще е трудно. Лудогорец е много силен и конкурентите му трябва да се надяват шампионите да останат по-дълго в Европа. Защото насочат ли всички сили в първенството, останалите нямат шанс. А Левски се събуди в последните кръгове и в каквото и състояние да се намира, винаги е опасен. Този, който ги отпише от борбата дори и за титлата, ще сбърка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички