Това е Рига - съперникът на ЦСКА в Лига Европа


Това е Рига - съперникът на ЦСКА в Лига Европа
Снимка: Google

1378 0

SportLive.bg ви представя съперника на ЦСКА в първи квалификационен кръг на Лига Европа:

ФК Рига е отбор, който е регистриран в края на 2014 година. През 2015 той започва и физическото си съществуване след сливането между Карамба (Рига) и Динамо (Рига). Въпросният тим започва участието си под специфичното име Крамба/Динамо, а след като печели място в елита на Латвия, вече се прекръства на ФК Рига.

Рига е пълен дебютант в евротурнирите, като най-големият им успех до момента е завоюваната титла на латвийската втора дивизия през 2015 година. Столичани нямат особен успех в турнира за купата на страната, където от три участие имат два загубени финала. През 2017 година тимът пада с дузпи от Вентспилс, а след това губи и от Лейпая с 2:0.

"Синьо-белите" си извоюват историческо място в Лига Европа  след бронзовите медали във Вирслигата преди 12 месеца. Тогава столичани завършват с равен брой точки с втория Лиепайа, но по-лоши показатели в директните мачове. Въпреки краткия си период на съществуване, отборът на Рига вече е сменил цели шест треньора. Михаил Конев е настоящият треньор на отбора. Той е бил и първия треньор на клуба през 2015 година, но е бил освободен от поста си, за да застане отново начело през май тази година.

Собственик на тима е руският журналист, режисьор и продуцент Сергей Леонидович Ломакин. Редица медии твърдят, че зад него стои и още един човек, притежаващ несметни богатства - собственикът на Монако -Дмитрий Риболовлев.

ФК Рига изглежда като много амбициозен проект, който тепърва ще се превърне в тотален хегемон в своята страна. Доказателство за това е и качествената селекция на тима, която изобилства от чуждестранни футболисти.

ЦСКА ще бъде домакин в първата среща на 12 юли, а седмица по-късно ще пътува и до латвийската столица за мач реванш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички