Това е Вадуц - съперникът на Левски в Лига Европа


Това е Вадуц - съперникът на Левски в Лига Европа
Снимка: принтскрийн

1990 0

SportLive.bg ви представя съперника на Левски в първи квалификационен кръг на Лига Европа:

Отборът от Лихтенщайн се състезава във Висшата лига на Швейцария. Основан е през 1932 г., стадионът му събира 7584 души. Най-интересното за него е, че се класира за квалификациите в Лига Европа за 19 път в последните 20 години. За тяхно съжаление обаче не успяват нито веднъж да пробият в груповата фаза - максималното им постижение е достигане до трети квалификационен кръг.

За тези години отборът нито веднъж обаче не се класира по-високо от осмото място в първенството. Вадуц играе в Швейцария, тъй като в Лихтенщайн не се провежда футболно първенство.

През 2012 г. съперникът на Левски губи Купата на Лихтенщайн от отбор от 4-та швейцарска дивизия.

Вадуц е еднократен шампион на Лихтенщайн и 46-кратен носител на Купата на Лихтенщайн! И 13 пъти е финалист. Клубът е най-титулувания в своята страна. Той печели в едно от участията си в турнира за Купата с 18:0, при това на полуфинал.

През 2017 г. Вадуц има най-скъпия състав не само сред участниците в турнира за Купата на Лихтенщайн, но и в швейцарското първенство. Стойността му е била 7,95 млн. евро. В последните години клубът не купува нови играчи, а подписва със свободни агенти или взима футболисти под наем.

Любопитно е още, че през 2017 г. една четвърт от състава няма възможност да играе заради контузии. Това навежда на мисълта, че кондиционният щаб не се справя добре с работата си.

Съперникът на "сините" е подкрепян средно от 3899 зрители на мач през 2016 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички