Топ 6 се обедини в питане към БФС: Ще играе ли ЦСКА в Европа?


Топ 6 се обедини в питане към БФС: Ще играе ли ЦСКА в Европа?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2845 0

Клубовете от топ 6 на Първа професионална лига са питали БФС за статута на ЦСКА за участие в европейските клубни турнири, информира "Дарик Радио".

Както е известно, днес излезе новина, че "червените" нямат право да играят в Европа в следващите 3 години, тъй като на "Българска армия" е създаден нов клуб, а по правилата на УЕФА всеки нов отбор има забрана в първите 3 години да играе в надпреварите под тяхна егида.

Футболната ни централа вече е изпратила отговори, които за момента не са конкретни. В отговорите БФС информира клубовете, че цялата документация по казуса с „червените“ е изпратена до УЕФА, а от там няма отговор за това дали отборът ще бъде допуснат до участие в Лига Европа, ако придобие това право по спортни резултати.

Единственият вариант, по който УЕФА ще допусне ЦСКА до участие в Лига Европа, е с лиценза на Литекс - отборът, който беше преименуван, за да могат "червените" да играят в Първа лига. Както е известно, в търговския регистър беше внесена корекция на името на Литекс на ЦСКА, а седалището на АД-то беше преместено от Ловеч в София.

Към този момент отборите на Черно море, Локомотив Пловдив и Дунав реално са най-засегнати от казуса, тъй като могат да се борят по-прeдно място, което би им донесло възможността да играят бараж, ако ЦСКА получи забрана за Европа. Същото важи и за 7-ия в крайното подреждане, който ще играе бараж за влизане в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички