Отказаха да дадат достъп до публична информация за договора на ЦСКА - София за "Армията"


Отказаха да дадат достъп до публична информация за договора на ЦСКА - София за "Армията"
Снимка: БГНЕС

2709 0

Ръководството на ЦСКА 1948 е получило отказ на молбата си да получи информация за това при какви условия ЦСКА - София се е сдобил с правата да ползва стадион "Българска армия" и спортната база в Панчарево. Подобна информация е публично достояние и всеки, който иска да я получи, има право да я поиска, без да бъде получен отказ за това.

В случая обаче от Министерството на спорта не са получили отговор от ЦСКА София с искането за разкриване на условията по договора, а това е принудило ръководството на ЦСКА 1948 отново да потърси Министерството след разигралите се сцени на стадион "Българска армия" през миналата седмица.

"Уважаеми армейци,

скъпи граждани на Република България,

В петък, 31 март, ръководството на ЦСКА 1948 подаде поредно писмо в Министерството на младежта и спорта, свързано с достъпа до обществена информация и по-точно – стопанисването на стадион „Българска армия“ и базите в Панчарево.  

Хронологията на събитията е следната:

21.02.2017 г. – Подаване на заявление за за достъп до „споразумението“ между ММС и наемателите на стадион „Българска Армия“ и базата в Панчарево. 

27.02.2017 г. – Отговор от ММС, чрез който на основание чл. 31, ал. 1 от ЗДОИ срокът за предоставяне на поисканата информация се удължава с 14 дни.

31.03.2017 г. – Повторно искане на това „споразумение“, позовавайки се на Закона за достъпа до обществена информация 

Предвид развилите се криминални деяния в четвъртък, ние отправяме искане да бъде ревизиран договора, с който се използва стадион „Българска армия“ и Панчарево", пише в позиция на ЦСКА 1948, изпратена до редакцията на Sportlive.bg

Ето и самото писмо, изпратено до Министерството на младежта и спорта (кликнете върху снимката, за да я видите в пълен размер):

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички