Томов претендира за милион евро от Менди и Литекс


Томов претендира за милион евро от Менди и Литекс

1229 0

ЦСКА претендира да получи 1 милион евро от Джаксън Менди и Литекс, съобщава "Тема Спорт".

Френският защитник избяга от лагера на "армейците" в Боровец, след като не издържа на постоянните неизпълнени обещания на ръководството. Само ден по-късно бранителят се озова в ловешкия клуб и подписа договор. ЦСКА обаче заведе дело срещу Менди във ФИФА, като 31-кратните шампиони настояват да получат 1 милион евро като компенсация заради неговото бягство.

От ръководството на няколко пъти обявиха "постъпката" на ловчанлии за "напълно недопустима”. Посочената причина в иска до ФИФА е за пропуснати ползи от евентуален трансфер на бранителя в шотландския гранд Селтик. Твърдяло се е, че цената на Джаксън е именно 1 милион евро.

Кореспонденцията за евентуален трансфер на Менди е била осъществена в края на май, а Джаксън избяга в средата на юни. Не е известно обаче дали от страна на Селтик има писмено доказателство, че в действителност е поискал да закупи правата на защитника.

Французинът от своя страна подаде жалба до срещу ЦСКА. Той претендира за обезщетение за прекратяването на договора му, както и за дължимите заплати към момента на напускането му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички